ΑρχικήinetΕργασία από το σπίτι; Οι εργαζόμενοι την προτιμούν!

Εργασία από το σπίτι; Οι εργαζόμενοι την προτιμούν!

Εργασία από το σπίτιΕργασία από το σπίτι. Ο νέος τρόπος εργασίας της εποχής μας. Στις μέρες όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι τους. Οι εργοδότες σε διάφορους τομείς επιτρέπουν ή ακόμη και ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ’ αποστάσεως.

Αν το σκεφτούμε, η εργασία από το σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα, όχι μόνο για τον ίδιο τον εργαζόμενο αλλά και για τους εργοδότες. Τα πλεονεκτήματα είναι κυρίως οικονομικά. Λιγότεροι υπάλληλοι στις εταιρείες, άρα λιγότερα έξοδα (ρεύμα, υπολογιστές κλπ).

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και οι εργοδότες που είναι αντίθετοι με την εργασία εξ’ αποστάσεως. Στη πραγματικότητα, όμως, θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά αυτό το θέμα. Σύμφωνα με μια έρευνα, 1 στους 4 Αμερικανούς υπαλλήλους παραιτείται από εταιρείες που δεν προσφέρουν ευέλικτα ωράρια ή δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας.

Η έρευνα «The Remote Work Report» έγινε από την εταιρεία Zapier, μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες εταιρείες, της οποίας οι υπάλληλοι εργάζονται αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως. Στην έρευνα συμμετείχαν εργαζόμενοι των ΗΠΑ, που δουλεύουν με υπολογιστή.

Ποιο ήταν το συμπέρασμα; Σχεδόν όλοι θέλουν να εργάζονται από απόσταση, τουλάχιστον κάποιες μέρες της εβδομάδας. Περίπου το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ήθελε να παραιτηθεί προκειμένου να βρει μια άλλη δουλειά που γίνεται και από το σπίτι. Επίσης, όπως είπαμε και παραπάνω, 1 στους 4 δήλωσε ότι έχει ήδη εγκαταλείψει τη θέση του.

Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι προτιμούν την εργασία από το σπίτι. Η διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ της εργασιακής και της προσωπικής ζωής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους. Σχεδόν 1 στους 4 ανθρώπους θεωρεί το προσωπικό του περιβάλλον καλύτερο, ενώ 1 στους 5 δήλωσε ότι θέλει να περνά περισσότερο χρόνο με τα κατοικίδιά του.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες προτιμούν την εργασία από το σπίτι, ωστόσο είναι λιγότερο πιθανό να έχουν μια τέτοια θέση. Το ποσοστό των γυναικών, που είπε ότι αυτός ο τρόπος απασχόλησης έχει περισσότερα πλεονεκτήματα, ήταν 62%. Το ποσοστό των ανδρών ήταν 53%. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι γυναίκες και οι άντρες αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο από τις εταιρείες, όσον αφορά σε αυτό το θέμα. Το 40% των γυναικών είπε ότι η εταιρεία τους δεν τους επιτρέπει να δουλέψουν από το σπίτι. Αντίθετα, το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών ήταν μόλις 25%.

Οι εταιρείες που δεν συμφωνούν με την απομακρυσμένη εργασία μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Πολλοί εργαζόμενοι (42%) υποστηρίζουν ότι είναι πιο παραγωγικοί όταν εργάζονται από το σπίτι.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι μέσα στα επόμενα χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα εργάζονται από το σπίτι τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS