Πέμπτη, 28 Μαΐου, 21:32
Αρχική security Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων τους – εντατικοποιώντας τα ransomware και τις επιθέσεις DDoS σε μια εποχή όπου η απομακρυσμένη πρόσβαση στα δίκτυα υπολογιστών και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι πιο ζωτικής σημασίας από ποτέ.

Ένα νέο έγγραφο από την Europol – με βάση τις συνεισφορές των κρατών μελών και των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – εξετάζει πώς οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο αντέδρασαν και εξελίχθηκαν από την αρχή της πανδημίας του COVID-19 και πώς επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες που προέκυψαν.

DDoS ransomware

Προειδοποιεί ότι οι απατεώνες επιτείνουν τις επιθέσεις ransomware, ακόμη και σε μια εποχή διεθνούς κρίσης.

“Οι τύποι εγκληματιών που εκμεταλλεύονται την πανδημία του COVID-19 ήταν ενεργοί στον τομέα της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο και στο παρελθόν. Ωστόσο, ορισμένοι πιστεύουν ότι έχουν εντατικοποιήσει τις δραστηριότητές τους και προσλαμβάνουν συνεργάτες για να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο των επιθέσεων ή των σχεδίων τους” λέει η αναφορά.

“Η πανδημία μπορεί να πολλαπλασιάσει τον επιζήμιο αντίκτυπο μιας επιτυχημένης επίθεσης εναντίον ορισμένων θεσμών, γεγονός που ενισχύει την ανάγκη για αποτελεσματική αντοχή στον κυβερνοχώρο”, προειδοποιεί η έκθεση.

Η έκθεση της Europol επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει μικρή αύξηση στις επιθέσεις DDoS μετά την εκδήλωση του κορωνoϊού – και ότι αυτές οι επιθέσεις που επιβαρύνουν τις online υπηρεσίες με υπερβολική κίνηση που θα αυξηθούν στο εγγύς μέλλον.

Όπως οι επιθέσεις ransomware, ο στόχος των επιτιθέμενων DDoS είναι η διακοπή και με περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να εργάζονται εξ αποστάσεως και όλοι να απαιτούν πρόσβαση σε εικονικά εταιρικά δίκτυα, η διατήρηση της πρόσβασης είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις.

Αυτό παρέχει σε επιτιθέμενους των DDoS την ευκαιρία να εκτελούν εκστρατείες εκβιασμού ενάντια σε οργανισμούς και κρίσιμες υπηρεσίες, κατά τις οποίες μπορούν να απειλήσουν να αποσύρουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες μπλοκάροντας το traffic τους από τα botnets, εκτός αν πληρώσουν.

Ίσως μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες γύρω από τις επιθέσεις DDoS είναι ότι είναι σχετικά εύκολο να πραγματοποιηθούν, ακόμη και για τους επιτιθέμενους χαμηλού επιπέδου. Η Europol περιγράφει το DDoS ως “ένα προσιτό είδος εγκλήματος με περιορισμένα εμπόδια στην είσοδο, επειδή είναι φθηνό και άμεσα διαθέσιμο”.

Αυτή η πανδημία είναι τρομερή θετική ευκαιρία για τους hackers αναδεικνύει, αλλά, δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για την ανθρωπότητα. Με έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων που εργάζονται από το σπίτι, συχνά με ξεπερασμένα συστήματα ασφαλείας, οι κυβερνοεγκληματίες έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από αυτήν την σουρεαλιστική κατάσταση , “δήλωσε η Catherine De Bolle από την Europol.

Για να προστατεύσει τους ανθρώπους από τις επιθέσεις, η υπηρεσία ENISA της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κυβερνοχώρο έχει εκδώσει συμβουλές για τους εργαζόμενους που δουλεύουν απομακρυσμένα τον τρόπο με τον οποίο θα παραμείνουν ασφαλείς από κυβερνοεπιθέσεις και hacking.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως "Windows 10 2004" ή "Windows 10 May 2020",...

Ποιες είναι οι αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020;

Το Stack Overflow, ένα από τα μεγαλύτερα sites για programming Q&A, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το Developer...

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τους χρήστες του iOS να διορθώσουν τα κρίσιμα ελαττώματα της εφαρμογής Mail

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέτρεψε σήμερα τους χρήστες iOS να εγκαταστήσουν αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας iOS και iPadOS που...

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την...

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση,...

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux,...

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον...

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές...

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει...

Linux Kodachi: Κυκλοφόρησε η έκδοση v7.0 με πολλές νέες εφαρμογές

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Linux Kodachi. Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, το λειτουργικό αυτό...