ΑρχικήsecurityHackers παριστάνουν τους εμπόρους τέχνης και πείθουν Ολλανδικό μουσείο να τους πληρώσει...

Hackers παριστάνουν τους εμπόρους τέχνης και πείθουν Ολλανδικό μουσείο να τους πληρώσει £2.4m για έναν πίνακα

Hackers εξαπάτησαν Ολλανδικό Μουσείο και το έπεισαν να τους καταβάλλει 2.4 εκατομμύρια λίρες στερλίνες για έναν πίνακα του John Constable, παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως εμπόρους τέχνης.

Οι hackers υπέκλεψαν τα email που είχαν σταλεί μεταξύ του Rijksmuseum Twenthe, στην Ολλανδία και της εταιρείας εμπορίας τέχνης Dickinson, που οργάνωναν την πώληση του έργου ‘A View of Hampstead Heath: Child’s Hill, Harrow in the Distance’ (1824) του Constable.

Ήρθαν σε επαφή με το μουσείο ισχυριζόμενοι ότι είναι το Dickinson, εταιρεία εμπορίας τέχνης που ειδικεύεται σε πίνακες Old Master και έπεισαν τα άτομα επικοινωνίας του μουσείου να πληρώσουν 2,4 εκατομμύρια λίρες σε έναν τραπεζικό λογαριασμό με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Ο πίνακας είχε σταλεί στο μουσείο και το Dickinson στερήθηκε τα χρήματα από την πώληση, ανέφερε η Sunday Telegraph.

hackers

Έχουν κυκλοφορήσει πολλές προειδοποιήσεις σχετικά με τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και ειδικότερα στον κόσμο της τέχνης. Η υπόθεση δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς και άλλες εταιρείες εμπορίας τέχνης έχουν γίνει στόχος.

Στην περίπτωση του Constable, το Rijksmuseum Twenthe μήνυσε το Dickinson στο High Court του Λονδίνου, αφού ισχυρίστηκε ότι η αντιπροσώπευση ήταν αμελής επειδή δεν συνειδητοποίησε ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα που στάλθηκαν ήταν δόλια.

Η απαίτηση αποζημίωσης του μουσείου απορρίφθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, παρόλο που το δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την κυριότητα του πίνακα.

Οι δικηγόροι, εξ ονόματος της εταιρείας Dickinson, υποστήριξαν ότι το μουσείο θα έπρεπε να έχει επιβεβαιώσει ότι τα τραπεζικά στοιχεία ήταν νόμιμα πριν από την αποστολή του πίνακα.

Η Susan Mumford, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Γυναικών Τεχνικών Αντιπροσώπων, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η αποτυχία να διενεργηθούν οι βασικοί έλεγχοι συνέβαλε στην απάτη.

«Το ζήτημα είναι η έλλειψη δέουσας επιμέλειας και ελέγχων. Η αποστολή 2.4 εκατομμυρίων λιρών στο Χονγκ Κονγκ, όταν ο έμπορος εδρεύει στο Λονδίνο, φέρνει μια άμεση ερώτηση και ο καθένας που στέλνει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό αυτές τις μέρες θα πρέπει να κάνει διπλό έλεγχο», είπε.

«Αυτό το είδος απάτης γίνεται όλο και πιο κοινό και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τους εμπόρους τέχνης σήμερα, αλλά δεν έχω συναντήσει μια περίπτωση όπου ένα τόσο μεγάλο ποσό μεταφέρθηκε σε λάθος λογαριασμό

«Η θέσπιση μέτρων είναι απαραίτητη. Πρέπει να επιβεβαιώνετε προφορικά με έναν έμπορο εάν τα τραπεζικά στοιχεία είναι σωστά.» ανέφερε η Susan Mumford.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS