ΑρχικήsecurityΗ Κίνα εξαπολύει το «Great Cannon» εναντίον φόρουμ του Χονγκ Κονγκ

Η Κίνα εξαπολύει το «Great Cannon» εναντίον φόρουμ του Χονγκ Κονγκ

Great Cannon

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Κίνας, έχει επιστρατεύσει για άλλη μια φορά την περίφημη DDoS επίθεσή της, Great Cannon, εναντίον ενός φόρουμ διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ.

Όπως αναφέρει μία έκθεση της AT&T Cybersecurity, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, ονόματι LIHKG, όπου διαδηλωτές εναντίον του Πεκίνου, μοιράζονται τις τοποθεσίες που λαμβάνουν χώρα οι διαδηλώσεις τους, ανεβάζουν σχετικά βίντεο, οπτικοακουστικό υλικό από επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον τους κ.α.

Τι είναι το Great Cannon;

Το Great Cannon είναι ένα εργαλείο DDoS (Distributed Denial of Service), που χρησιμοποιείται για να διαδίδει κακόβουλο κώδικα javascript σε ιστότοπους εντός του Κινεζικού χώρου. Αυτός ο κακόβουλος κώδικας μολύνει τις συνδέσεις των χρηστών και ανακατευθύνει τη ροή δεδομένων στις ιστοσελίδες που θέλει.

Η πρώτη ευρεία χρήση του Great Cannon, έγινε το 2015, όταν χρησιμοποιήθηκε για να εμποδίσει την είσοδο στο GitHub. Όμως και το 2017, η Κίνα χρησιμοποίησε και πάλι το εργαλείο εναντίον του Mingjingnews.com, ενός κινεζικού ειδησεογραφικού site με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει το ZDNet ωστόσο, η Κίνα χρησιμοποιεί ελάχιστα το εργαλείο DDoS, αφού δημιουργεί αρνητική εικόνα για την κυβέρνηση της χώρας. Το Citizen Lab του University of Toronto’s Munk School, ανέφερε το 2015 ότι το Great Cannon και το Great Firewall της Κίνας είχαν τον ίδιο κώδικα και μοιράζονταν την ίδια τοποθεσία.

Η AT & T Cybersecurity αναφέρει ότι η LIHKG έπεσε αρχικά θύμα επίθεσης από το Great Cannon DDoS στις 31 Αυγούστου, ενώ αργότερα στις 27 Νοεμβρίου, οι ερευνητές ανακάλυψαν κι άλλη μια επίθεση εναντίον του.

Όπως αναφέρει ο Chris Doman της AT & T, ο κώδικας JavaScript της πιο πρόσφατης επίθεσης στο φόρουμ, είναι παρόμοιος με τον κώδικα που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις εναντίον του Mingjingnews.com το 2017.

Ο LIHKG αναφέρθηκε στην επίθεση, λέγοντας ότι ο ιστότοπος έλαβε μία πρωτοφανή ποσότητα επισκέψεων ανά ώρα τον περασμένο Αύγουστο.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το ρεκόρ επισκεψιμότητας ανά ώρα στο site ήταν 6,5 εκατομμύρια χρήστες, σε αντίθεση με τα 1,5 δισεκατομμύρια που παρατηρήθηκαν τον Αύγουστο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS