ΑρχικήsecurityCyrusOne: Ο μεγάλος data center πάροχος των ΗΠΑ έπεσε θύμα ransomware επίθεσης

CyrusOne: Ο μεγάλος data center πάροχος των ΗΠΑ έπεσε θύμα ransomware επίθεσης

CyrusOneΣύμφωνα με πληροφορίες, η CyrusOne, ένας από τους μεγαλύτερους data center παρόχους στις ΗΠΑ, δέχτηκε μια επίθεση ransomware.

Η CyrusOne έχει ήδη προσλάβει ειδικούς από μια εταιρεία ασφαλείας και συνεργάζεται με τις αρχές επιβολής νόμου για τη διερεύνηση της επίθεσης. Επίσης, χρησιμοποιεί τα αντίγραφα ασφαλείας για να βοηθήσει τους πελάτες της να ανακτήσουν τα χαμένα δεδομένα τους.

Η ransomware επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες και προκλήθηκε από μια έκδοση του ransomware REvil (Sodinokibi).

Πρόκειται για το ransomware που έπληξε αρκετούς managed service providers τον Ιούνιο καθώς και πολλές τοπικές κυβερνήσεις του Τέξας (πάνω από 20) και πάνω από 400 οδοντιατρικά γραφεία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το σημείωμα που έστειλαν οι hackers για τα λύτρα, βγαίνει το συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση στο δίκτυο της εταιρείας. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο εισχώρησαν οι hackers στο δίκτυο.

Κανένας εκπρόσωπος της CyrusOne δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό δημόσια.

Η FIA Tech, μια χρηματοπιστωτική και χρηματιστηριακή εταιρεία, ενημέρωσε σήμερα τους πελάτες της σχετικά με τη διακοπή υπηρεσιών cloud από τον πάροχο data center. Η FIA Tech δεν ανέφερε ονομαστικά τον πάροχο, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι πρόκειται για την εταιρεία CyrusOne.

Η FIA Tech έστειλε ένα μήνυμα στους πελάτες της, το οποίο έλεγε: “η επίθεση επικεντρώθηκε στη διακοπή των επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια απόκτησης λύτρων από τον data center πάροχό μας”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ransomware επίθεση δεν έχει επηρεάσει όλα τα κέντρα δεδομένων της CyrusOne. Ωστόσο, η αποκατάσταση των servers και η ανάκτηση των δεδομένων των πελατών θα χρειαστούν χρόνο για να ολοκληρωθούν. Η CyrusOne λέει πως δεν σκοπεύει να πληρώσει τα λύτρα.

Η εταιρεία διαθέτει 45 κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική και έχει περισσότερους από 1.000 πελάτες.

Πέρυσι, είχε αναφερθεί στους διαδικτυακούς κινδύνους και είχε πει ότι τα ransomware αποτελούν απειλή για την εταιρεία. Απ’ ότι φαίνεται είχε δίκιο.

Νωρίτερα, ανέβηκε στο VirusTotal ένα αντίγραφο του εκτελέσιμου ransomware, που μόλυνε το δίκτυο της CyrusOne.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS