ΑρχικήsecurityMagecart επίθεση: Hackers επιτέθηκαν στο site του κατασκευαστή όπλων Smith & Wesson

Magecart επίθεση: Hackers επιτέθηκαν στο site του κατασκευαστή όπλων Smith & Wesson

Magecart Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής όπλων Smith & Wesson έπεσε θύμα hacking επίθεσης στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για μια Magecart επίθεση, όπου οι επιτιθέμενοι εισήγαγαν ένα κακόβουλο software skimmer στο site της εταιρείας. Στόχος των hackers ήταν η κλοπή οικονομικών στοιχείων των πελατών (από τις κάρτες πληρωμής).

Η Magecart επίθεση ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφαλείας Willem de Groot της εταιρείας Sanguine Security. Ο ερευνητής διαπίστωσε ότι οι επιτιθέμενοι εισήγαγαν το skimmer στο site της εταιρείας Smith & Wesson στις 27 Νοεμβρίου.

Το παραβιασμένο ηλεκτρονικό κατάστημα Smith & Wesson φορτώνει κακόβουλο κώδικα από ένα domain που έχει δημιουργηθεί από τους hackers. Ο κακόβουλος κώδικας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να κλέβει προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες, που δίνουν οι χρήστες όταν κάνουν ηλεκτρονικές αγορές.

Η Magecart επίθεση βρίσκεται υπό εξέλιξη, αφού το skimmer είναι ακόμα ενεργό στο ηλεκτρονικό κατάστημα:

live.sequracdn [.] net / storage / modrrnize.js

Το script αλλάζει ανάλογα με την ενότητα του site που επισκέπτονται οι χρήστες.

“Αυτό το script δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί καθώς θα φορτώσει είτε ένα μη κακόβουλο είτε ένα κακόβουλο script ανάλογα με τον επισκέπτη και την ενότητα του site που επισκέπτεται”, ανέφερε το BleepingComputer.

“Στις περισσότερες ενότητες του site, το φορτωμένο JavaScript αρχείο μοιάζει με κανονικό μη κακόβουλο script 11KB. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε μια αμερικανική διεύθυνση IP και browsers που δεν είναι Linux, το script αλλάζει από 11KB σε 20KB”.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Smith & Wesson τρέχει το Magento. Σύμφωνα με τον ερευνητή, οι επιτιθέμενοι μάλλον εκμεταλλεύτηκαν κάποια ευπάθεια του συστήματος κι έτσι κατάφεραν να εισαγάγουν τον κακόβουλο κώδικα και να πραγματοποιήσουν την Magecart επίθεση.

Το Νοέμβριο, το λογισμικό Magento βρέθηκε με μια ευπάθεια, που επέτρεπε την εκτέλεση κώδικα απομακρυσμένα. Η ευπάθεια ονομάστηκε CVE-2019-8144. Οι hackers θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την ευπάθεια για να παραδώσουν κακόβουλα payloads στα ευάλωτα συστήματα.

Οι χρήστες που έχουν κάνει πρόσφατα αγορές στο smith-wesson.com θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους και να κάνουν έλεγχο στις πιστωτικές τους κάρτες για να δουν αν έχει γίνει κάποια ύποπτη κίνηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS