Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 17:37
Αρχική security Google: 12.000 ειδοποιήσεις, μέσα σε τρεις μήνες, για επιθέσεις από κυβερνητικές hacking...

Google: 12.000 ειδοποιήσεις, μέσα σε τρεις μήνες, για επιθέσεις από κυβερνητικές hacking ομάδες

ειδοποιήσειςΣύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της Google, η εταιρεία έχει στείλει πάνω από 12.000 ειδοποιήσεις ασφαλείας σε χρήστες που προέρχονται από 149 χώρες. Οι ειδοποιήσεις αφορούν σε επιθέσεις που βασίζονται στο email και πραγματοποιούνται από hacking ομάδες που υποστηρίζονται από κυβερνήσεις άλλων κρατών.

Το πιο ανησυχητικό στην όλη κατάσταση είναι ότι αυτός ο τεράστιος αριθμός ειδοποιήσεων αφορούσε επιθέσεις που έγιναν σε μόλις τρεις μήνες, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2019. Αυτό ανέφερε σε ένα blog post ο Shane Huntley, μέλος της ομάδας ανάλυσης απειλών της Google.

Σύμφωνα με τον Huntley, οι ειδοποιήσεις για τις επιθέσεις σε αυτό το τρίμηνο βρίσκονται στο +/- 10% σε σχέση με τις ειδοποιήσεις που είχαν σταλεί κατά την ίδια περίοδο του 2018 και του 2017. Αυτό σημαίνει ότι κατά τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει σημαντική αύξηση ή μείωση των επιθέσεων από κυβερνητικές hacking ομάδες.

Η Google υποστηρίζει ότι οι περισσότερες από αυτές τις ειδοποιήσεις στάλθηκαν σε χρήστες στις ΗΠΑ και το Πακιστάν, καθώς αποτελούσαν βασικό στόχο των επιθέσεων.

Ουσιαστικά, οι ειδοποιήσεις που στέλνει η Google είναι απλά emails. Η Google ειδοποιεί τους χρήστες του Gmail, όταν εντοπίζει ότι έχουν λάβει κακόβουλα emails που συνδέονται με εκστρατεία κρατικής hacking ομάδας.

Τα κακόβουλα emails περιέχουν, συνήθως, συνδέσμους που, αν ανοιχτούν, εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή των θυμάτων ή οδηγούν σε phishing sites, μέσω των οποίων οι hackers μπορούν να συλλέξουν τα credentials των θυμάτων και να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

 

Η Google ξεκίνησε την αποστολή των ειδοποιήσεων ασφαλείας πριν από επτά χρόνια

Η Google ήταν η πρώτη μεγάλη εταιρεία που άρχισε να στέλνει emails στους χρήστες της για να τους προειδοποιήσει για την ύπαρξη απειλών. Ξεκίνησε να στέλνει τις ειδοποιήσεις το 2012. Τώρα, και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών email, όπως η Microsoft και η Yahoo, εμφανίζουν παρόμοιες ειδοποιήσεις.

Η Google έκανε κάποιες αλλαγές το 2017, ώστε να είναι ακόμα πιο εμφανείς οι ειδοποιήσεις όταν ο χρήστης μπαίνει το inbox του στο Gmail.

Το 2018, η εταιρεία εγκαινίασε αυτή τη λειτουργία και στους λογαριασμούς G Suite, ώστε να ειδοποιούνται ακόμα περισσότεροι χρήστες.

Η Google δεν στέλνει τις ειδοποιήσεις στους χρήστες αμέσως μόλις στοχευθούν από hackers. Τους ειδοποιεί με μια μικρή καθυστέρηση και όταν το κάνει, στέλνει τα emails σε εκατοντάδες λογαριασμούς (που έχουν επηρεαστεί) ταυτόχρονα.

Η Google δήλωσε ότι με αυτή την τεχνική, μπερδεύει τους hackers και δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν ποιες από τις τακτικές τους λειτουργούν καλύτερα, γιατί δεν καταλαβαίνουν ποια από τα κακόβουλα emails τους πυροδοτούν την εμφάνιση ειδοποιήσεων (αφού αυτές δεν στέλνονται αμέσως μετά τη λήψη του κακόβουλου email).

Η εταιρεία δήλωσε ότι εάν οι χρήστες λάβουν κάποια από αυτές τις ειδοποιήσεις θα πρέπει να εγγραφούν στο Advanced Protection Program (APP) της Google.

“Προτρέπουμε τους χρήστες υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι δημοσιογράφοι, οι ακτιβιστές για την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα άτομα που χειρίζονται πολιτικές εκστρατείες, να εγγραφούν στο Advanced Protection Program (APP), το οποίο παρέχει τις ισχυρότερες δυνατότητες προστασίας από phishing επιθέσεις και παραβιάσεις λογαριασμών“, δήλωσε ο Huntley .

“Το APP έχει σχεδιαστεί ειδικά για λογαριασμούς υψηλού κινδύνου και τώρα έχει περισσότερους από 15.500 χρήστες”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Το malware Zeus Sphinx επωφελείται από τον κορωνοϊό και επανεμφανίζεται

Μετά από χρόνια αδράνειας, το malware Zeus Sphinx ανασταίνεται για να επωφεληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού σε ένα νέο κύμα απάτης.

Η ομάδα Formula 1 της Mercedes παρασκευάζει μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής για τους ασθενείς του Κοροναϊού σε λιγότερο από 100 ώρες

Η ομάδα της Formula 1 της Mercedes συνεργάστηκε με γιατρούς και μηχανικούς από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε μία προσπάθεια να κατασκευάσουν...

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού...

OnePlus 8: Διέρρευσαν πληροφορίες για νέα χρώματα

Νέες διαρροές χαρακτηριστικών του OnePlus 8 κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ τη τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες,...

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να αλλάζετε το φόντο στο Zoom

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα κατά την πανδημία του Κοροναϊού, είναι το Zoom. Παρά τις ανησυχίες που...

Η Cosmote δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Cosmote: Δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων: Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων...

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...