ΑρχικήsecurityZoom 5.0: Η νέα ενημερωμένη έκδοση που ενισχύει την ασφάλεια

Zoom 5.0: Η νέα ενημερωμένη έκδοση που ενισχύει την ασφάλεια

Zoom 5.0

Μετά το πάγωμα κυκλοφορίας νέων χαρακτηριστικών, η Zoom κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα μια σημαντική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας, τη Zoom 5.0. Τον τελευταίο καιρό, το Zoom είχε βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να το χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με φίλους ή συναδέλφους. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας έγινε πολύ δημοφιλές. Σύντομα, όμως, άρχισαν να αποκαλύπτονται σημαντικά ζητήματα που σχετίζονταν με την ασφάλεια και το απόρρητο. Μέρα με τη μέρα, εμφανίζονταν όλο και περισσότερα προβλήματα.

Έτσι, η Zoom ζήτησε συγγνώμη από όλους τους χρήστες και δεσμεύτηκε να σταματήσει την κυκλοφορία νέων χαρακτηριστικών, προκειμένου να επικεντρωθεί στην ασφάλεια και στη διόρθωση των ζητημάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έρχεται η νέα ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Zoom 5.0. Η πιο σημαντική βελτίωση που φέρνει η Zoom 5.0 θα είναι η υποστήριξη για AES 256-bit GCM κρυπτογράφηση. Δεν πρόκειται για end-to-end κρυπτογράφηση, όπως λανθασμένα ανέφερε η Zoom στο site της. Ωστόσο, ενισχύει την προστασία των δεδομένων των τηλεδιασκέψεων και εμποδίζει τις παραβιάσεις.

Το Zoom προσθέτει, επίσης, ένα “εικονίδιο ασφαλείας” στο meeting μενού, που φέρνει όλα τα κύρια χαρακτηριστικά ασφαλείας σε ένα σημείο. Υπάρχουν επιλογές που επιτρέπουν το κλείδωμα συσκέψεων, την κατάργηση συμμετεχόντων, τον περιορισμό κοινής χρήσης οθόνης κλπ. Όλα αυτά υπάρχουν κάτω από το “εικονίδιο ασφαλείας”.

ενημερωμένη έκδοση

Τα meeting passwords θα ενεργοποιούνται από προεπιλογή. Επιπλέον, η δυνατότητα αναμονής, δηλαδή η εικονική περιοχή αναμονής που εμποδίζει τους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν σε μια σύσκεψη έως ότου τους αποδεχτεί ο οικοδεσπότης, είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Με τη νέα ενημερωμένη έκδοση Zoom 5.0, οι εταιρικοί χρήστες μπορούν να ελέγξουν ποιο κέντρο δεδομένων θα χειριστεί το meeting traffic τους. Αυτή η διόρθωση ήταν απαραίτητη μετά την κατηγορία ότι τα δεδομένα τηλεδιασκέψεων πολλών χρηστών μεταφέρθηκαν σε servers στην Κίνα.

Παρά τις αντιδράσεις για τα ζητήματα ασφαλείας, το Zοom εξακολουθεί να είναι μια από τις αγαπημένες επιλογές για τους χρήστες.

Αυτή τη στιγμή, το Zoοm έχει πάνω από 300 εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά, ενώ το Δεκέμβριο είχε μόλις 10 εκατομμύρια.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS