ΑρχικήsecurityCS:GO & TF2: Διέρρευσε ο πηγαίος κώδικας. Συνεχίζεις το παιχνίδι;

CS:GO & TF2: Διέρρευσε ο πηγαίος κώδικας. Συνεχίζεις το παιχνίδι;

Η Valve ανακοίνωσε ότι οι χρήστες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο παίζοντας ένα παιχνίδι όπως είναι το Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) και το Team Fortress 2 (TF2), ακόμη και μετά τη διαρροή του πηγαίου κώδικά τους στο 4chan και σε torrent sites του διαδικτύου. Η διαρροή προκάλεσε αναστάτωση στις διαδικτυακές κοινότητες των δύο παιχνιδιών. Παίκτες προειδοποιούν ο ένας τον άλλον ότι χάκερς ενδέχεται να προβούν σε εκμεταλλεύσεις βάσει του πηγαίου κώδικα που έχει διαρρεύσει. Ο πηγαίος κώδικας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραβίαση υπολογιστών που συνδέονται με servers των CS:GO και TF2. Προειδοποιήσεις κυκλοφορούν συνεχώς στο Twitter αλλά και στα επίσημα / r / counterstrike και / r / tf2 subreddits.

O διευθυντής μάρκετινγκ της Valve, Doug Lombardi, δήλωσε στο ZDNet ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι παίκτες αλλά ούτε και να σταματήσουν να παίζουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Βέβαια, συνιστάται, όπως πάντα, η αναπαραγωγή τους στους επίσημους servers για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η Valve ερευνά το περιστατικό και ζητά από τους χρήστες να αναφέρουν τυχόν πληροφορίες σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από τη διαρροή, μέσα από την επίσημη σελίδα της εταιρείας.

CS:GO & TF2: Διέρρευσε ο πηγαίος κώδικας. Συνεχίζεις το παιχνίδι;

Διαρροή πηγαίου κώδικα στο 4CHAN
Ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τη διαρροή έχουν ήδη αρχίσει να αναφέρονται. Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι τα αρχεία δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο 4chan, από όπου κοινοποιήθηκαν αμέσως σε διάφορα torrent sites, φόρουμ παιχνιδιών, καθώς και στα Twitter και Reddit. Τα αρχεία που διέρρευσαν είναι πηγαίος κώδικας που μοιράστηκε η Valve με προγραμματιστές παιχνιδιών στα τέλη του 2017.

Ο Lombardi ανέφερε πως η Valve γνώριζε ότι ο πηγαίος κώδικας διέρρευσε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το 2018. Ωστόσο, η αρχική διαρροή δεν έγινε ευρέως γνωστή. Ένα από τα λίγα άτομα που γνώριζαν για τη διαρροή του 2018 ήταν ο Tyler McVicker, ιδιοκτήτης του Valve News Network, ο οποίος παρουσίασε τα γεγονότα που οδήγησαν στη σημερινή δεύτερη διαρροή μέσα από μία ροή στο Twitch. Στο Twitter, ο McViker ανέφερε επίσης πως γνώριζε ποιος βρισκόταν πίσω από τη διαρροή, επισημαίνοντας ότι σκοπεύει να αναφέρει τον υπεύθυνο στο νομικό τμήμα της Valve.

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις της Valve ότι οι παίκτες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο παίζοντας αυτά τα δύο παιχνίδια, αυτό μπορεί να μην ισχύει μακροπρόθεσμα. Η πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα ενός παιχνιδιού καθιστά πάντα μία ενδεχόμενη εκμετάλλευση πολύ πιο εύκολη, συνεπώς, οι παίκτες δικαίως προειδοποιούν ο ένας τον άλλον, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μην αποτελεί απειλή αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω μέσα στο επόμενο διάστημα.

Χάκερς χρησιμοποίησαν servers παιχνιδιών για να μολύνουν τους παίκτες με κακόβουλο λογισμικό. Τον Μάρτιο του 2019, η ρωσική εταιρεία προστασίας από ιούς Dr.Web δημοσίευσε μια αναφορά σχετικά με τους χάκερς που εκμεταλλεύονταν μία ευπάθεια μηδενικής ημέρας στο παιχνίδι Counter Strike 1.6 για να μολύνουν τους χρήστες με το Belonard malware. Εκείνη την εποχή, ο Dr.Web δήλωσε ότι σχεδόν το 39% των servers του CS 1.6 περιείχαν κακόβουλο κώδικα που προσπάθησε να μολύνει χρήστες με malware. Η σημερινή διαρροή πηγαίου κώδικα αυξάνει τις πιθανότητες παρόμοιων επιθέσεων εναντίον των servers των CS:GO και TF2. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να αναπτυχθούν, επομένως η Valve μπορεί εύκολα να τις αντιμετωπίσει με συχνές ενημερώσεις των παιχνιδιών, αφού και τα δύο παιχνίδια εξακολουθούν να παίζονται από χρήστες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS