ΑρχικήUpdatesFedora 32 Linux: Κυκλοφόρησε η σταθερή έκδοση με αρκετές αλλαγές

Fedora 32 Linux: Κυκλοφόρησε η σταθερή έκδοση με αρκετές αλλαγές

Fedora 32: κυκλοφόρησε η σταθερή έκδοση με νέα διανομή

Κυκλοφόρησε η beta έκδοση του Fedora 32 Linux. Μετά από πολλές αλλαγές και βελτιώσεις, επιτέλους κυκλοφόρησε και η σταθερή έκδοση του. Το τελευταίο Fedora περιέχει πολλές διαφορές και βελτιώσεις σε σχέση με την παλιά έκδοση του. Ωστόσο, επειδή το Fedora είναι Red Hat community project, δεν είναι τόσο γνωστό σε σχέση με άλλες διανομές του Linux όπως το ubuntu και το Manjaro. Ανεξάρτητα από τη διασημότητα όμως, το Fedora 32 περιέχει πολλές νέες δυνατότητες, καθώς και αλλαγές τις οποίες αξίζει να αναφέρουμε.

GNOME 3.36:

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στο Fedora 32, είναι ότι αυτό έρχεται με το πιο πρόσφατο περιβάλλον εργασίας GNOME 3.36. Η τελευταία έκδοση του GNOME, φέρνει μαζί της αρκετές οπτικές αλλαγές, καθώς και πολλές βελτιώσεις στα interfaces του συστήματος.

Μια από τις οπτικές αλλαγές στο Fedora 32 είναι το νέο lock screen:

Fedora 32 Linux

Εκτός από τις οπτικές αλλαγές, το μενού ρυθμίσεων επίσης έχει ξαναοργανωθεί για πιο εύκολη πρόσβαση στις σημαντικές ρυθμίσεις του συστήματος. Επιπλέον, το παράθυρο “About” τώρα περιέχει περισσότερη πληροφορία σχετικά με το σύστημά μας, ενώ αναφέρει και το τρέχον windowing system.

Fedora 32: κυκλοφόρησε η σταθερή έκδοση με νέα διανομή

Νέο Extension App:

Άλλη σημαντική αλλαγή στο Fedora 32, είναι η υποστήριξη της εφαρμογής GNOME Extensions. Πλέον, με την εφαρμογή αυτή, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν, ρυθμίσουν ή και να διαγράφουν με ευκολία τα extensions του συστήματος, χωρίς την ανάγκη από επιπλέον λογισμικό.

Fedora 32 Linux

Δυστυχώς, η εφαρμογή αυτή δεν είναι προεγκατεστημένη στο Fedora 32. Μπορείτε όμως εύκολα να την εγκαταστήσετε, ανοίγοντας ένα terminal και πληκτρολογώντας:

sudo dnf install gnome-extensions-app

Computational Neuroscience Lab:

Μέχρι τώρα, υπήρχαν 6 διαφορετικές διανομές του Fedora (Astronomer, Designer, Gamer, Musician, Developer και Security Tester). Ωστόσο, με το Fedora 32, ήρθε και μια νέα διανομή με το όνομα Comp-NeuroFedora lab.

Στη νέα διανομή του συστήματος, οι χρήστες μπορούν να βρουν καθαρό interface, συνδυασμένο με πολλές εφαρμογές καθημερινής χρήσης. Ο σκοπός της διανομής είναι το Open Source research, modeling και data analysis. Για τον ίδιο λόγο, η διανομή έρχεται με μερικές προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως: Auryn, Bionetgen, Calc:calcium-calculator, GENESIS, NEURON και Python με πολλές επιπλέον βιβλιοθήκες.

Μαζί με τα παραπάνω, θέση στη νέα έκδοση του Fedora βρήκαν και διάφορες υπηρεσίες όπως το EarlyOOM Service, το οποίο σχεδιάστηκε για καλύτερη διαχείριση της swap μνήμης. Επιπλέον, εφαρμογές όπως python, php και Django, έχουν ενημερωθεί στις τελευταίες διαθέσιμες εκδόσεις. Εκτός από αυτά, το Fedora πλέον υποστηρίζει και AArch64/ppc64le πακέτα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Fedora 32, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του.

Ενημέρωση / Εγκατάσταση του συστήματος:

Fedora 32: κυκλοφόρησε η σταθερή έκδοση με νέα διανομή

Είτε ήδη έχετε Fedora, είτε πρόκειται να το εγκαταστήσετε, καλό είναι να κάνετε backup του συστήματός σας, πριν κάνετε οτιδήποτε παρακάτω. Η διαδικασία ενημέρωσης του συστήματος είναι απλή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να ανοίξετε ένα terminal και να πληκτρολογήσετε:

sudo dnf upgrade –refresh -y

sudo dnf install dnf-plugin-system-upgrade

sudo dnf system-upgrade download –releasever=32

sudo dnf system-upgrade reboot

Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε λήψη ενός αρχείου εγκατάστασης, και μετά να εγκαταστήσετε το Fedora χρησιμοποιώντας ένα bootable usb.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS