ΑρχικήUpdatesManjaro Linux 20.0 ‘Lysia’: Κυκλοφόρησε για πλατφόρμες x86-64

Manjaro Linux 20.0 ‘Lysia’: Κυκλοφόρησε για πλατφόρμες x86-64

Manjaro Linux 20.0 ‘Lysia’: Κυκλοφόρησε για πλατφόρμες x86-64

Στις αρχές του μήνα, ανακοινώθηκε νέα έκδοση του Manjaro Linux για single board υπολογιστές. Σύντομα, η εταιρία κυκλοφόρησε και την ανανεωμένη έκδοση Manjaro Linux 20.0 ‘Lysia’ για τις πλατφόρμες x86-64.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές στη νέα έκδοση, είναι το Pacman v9.4. Μετά την ενημέρωση, το Packman πλέον υποστηρίζει το snap και το flatpack. Βέβαια, αυτή η δυνατότητα υπήρχε και στις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, με την βοήθεια του Bauh tool. Πλέον, όμως, το Manjaro Linux έρχεται με ενσωματωμένη υποστήριξη και επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών από snap και flatpack, χωρίς την ανάγκη επιπλέον λογισμικού.

Εκτός από το Pacman, η νέα έκδοση του Manjaro Linux περιλαμβάνει και ανανεωμένο kernel. Χάρη σε αυτό, το λειτουργικό πλέον υποστηρίζει ZFS file system. Εκτός από την υποστήριξη του ZFS file system, το νέο kernel περιέχει και κώδικα υποστήριξης για το τελευταίο hardware στην αγορά. Πέρα από αυτές τις διαφορές, υπάρχουν και αλλαγές σε κάθε μια από τις τρείς εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Xfce Έκδοση:

H έκδοση Xfce είναι το flagship της εταιρίας τραβώντας τη μεγαλύτερη προσοχή. Στο Manjaro Linux 20.0, θέση βρήκε και το νέο Xfce 4.14, το οποίο περιέχει πολύ πιο καθαρό περιβάλλον εργασίας, χάρη του νέου ‘Matcha’ θέματος. Επίσης, οι χρήστες πλέον μπορούν να αποθηκεύουν διάφορα profiles και να τα χρησιμοποιούν ανάλογα με τις ανάγκες τους. Ωστόσο, εάν δεν έχετε συνδεδεμένη οθόνη, το manjaro θα αλλάξει αυτόματα το profile στο προεπιλεγμένο.

KDE Έκδοση:

Η KDE έκδοση τώρα έρχεται με νέο και πιο δυνατό γραφικό περιβάλλον Plasma 5.18. Οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν μεταξύ σκούρων και φωτεινών θεμάτων, διάφορα Konsole profiles, καθώς και να χρησιμοποιούν τα Yakuake skins τα οποία υπάρχουν στα Breath2 θέματα.

Manjaro Linux 20.0 ‘Lysia’: Κυκλοφόρησε για πλατφόρμες x86-64

Το Manjaro KDE, επίσης, έρχεται με το πρόσφατο KDE App bundle 20.04, το οποίο περιέχει μερικές KDE-βασισμένες εφαρμογές με πολλές ενημερώσεις και νέες δυνατότητες.

GNOME Έκδοση:

Στην GNOME έκδοση, το Manjaro προσφέρει ανανεωμένα περιβάλλοντα για ορισμένες εφαρμογές, όπως και βελτιώσεις στα interfaces του συστήματος. Χάρη στο νέο GNOME 3.36, οι χρήστες μπορούν να ενημερώνουν, ρυθμίζουν ή και να διαγράφουν τελείως το GNOME shell extension. Εκτός από αυτά, στην γραμμή ειδοποιήσεων πλέον υπάρχει και κουμπί “Do not disturb”, το οποίο μπορεί να κρύβει τις ειδοποιήσεις.

Εγκατάσταση του Manjaro Linux 20.0:

Το Manjaro Linux είναι Rolling διανομή. Αυτό σημαίνει ότι εάν το έχετε ήδη εγκαταστημένο, απλά πρέπει να ανανεώσετε όλα τα πακέτα του συστήματός σας, για να περάσετε στην επόμενη έκδοση. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ανοίξετε ένα terminal και να πληκτρολογήσετε την εντολή:

sudo pacman -Syu

Σε περίπτωση που δεν έχετε το Manjaro Linux, μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη σελίδα της εταιρίας, επιλέγοντας μία από τις τρείς εκδόσεις Xfce,KDE ή GNOME.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS