ΑρχικήinetOnePlus 8: Παρουσιάστηκαν προβλήματα στα χρώματα οθόνης

OnePlus 8: Παρουσιάστηκαν προβλήματα στα χρώματα οθόνης

OnePlus 8: Παρουσιάστηκαν προβλήματα χρωματισμού στις οθόνες

Τον τελευταίο καιρό, στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρες κριτικές προς την κινέζικη εταιρία OnePlus για τις πρόσφατες OnePlus 8 συσκευές της. Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί από τους χρήστες έχουν πολλά παράπονα σχετικά με τη λειτουργία των συσκευών τους, καθώς αναφέρουν και προβλήματα στις οθόνες τους.

Τα κινητά από τη σειρά OnePlus 8 έρχονται με 6.78-inch QHD AMOLED οθόνη. Η συχνότητα ανανέωσης της εικόνας είναι 120Hz, ενώ η λάμψη καθορίζεται στα 1,300 nits. Η εταιρία αναφέρει, επίσης, ότι οι συσκευές της συγκεκριμένης σειράς είναι οι πρώτες με 10-bit οθόνες και μπορούν να εμφανίσουν παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα.

Στην πραγματικότητα όμως, τα υψηλά χαρακτηριστικά της οθόνης φαίνεται να οδηγούν και σε πολλά προβλήματα, καθώς οι χρήστες πλέον παρατηρούν διάφορα σφάλματα όπως green and black screen. Συγκεκριμένα, ο χρήστης “youpie123” στο subreddit του OnePlus ανάφερε ότι η οθόνη της συσκευής του πρασινίζει όταν η φωτεινότητα είναι μειωμένη.

Παράλληλα, ένας άλλος χρήστης ανάφερε παρόμοιο θέμα στο επίσημο forum της OnePlus, εξηγώντας πως όταν η οθόνη είναι στα 120Hz και η φωτεινότητα είναι από 5% μέχρι 15%, οι σκοτεινές εφαρμογές έχουν ασυνεπή χρωματισμό. Ωστόσο, όταν η συχνότητα της οθόνης μειωθεί στα 60Hz, το πρόβλημα παύει να υπάρχει.

Λεπτομέρειες σχετικά με τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής, μπορείτε να βρείτε σε αυτό το reddit post. Αρκετοί από τους χρήστες αναφέρουν, επίσης, ότι τα προβλήματα εξαφανίζονται όταν ενεργοποιήσουν την υπηρεσία “DC Dimming”, γεγονός, που αποδεικνύει, ότι τα προβλήματα παρουσιάζονται λόγου λογισμικού και όχι υλικού.

Πρόσφατα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι δουλεύει ασταμάτητα για να διορθώσει τα παραπάνω προβλήματα. Εκτός από την OnePlus όμως, η Samsung επίσης θα χρειαστεί να βρει λύση για την σειρά S20 Ultra, καθώς οι συσκευές χρησιμοποιούν τις ίδιες οθόνες και ήδη έχουν αναφερθεί παρόμοια προβλήματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS