ΑρχικήbusinessAMD: Κυκλοφορεί νέα σειρά επεξεργαστών EPYC για τις επιχειρήσεις

AMD: Κυκλοφορεί νέα σειρά επεξεργαστών EPYC για τις επιχειρήσεις

Η AMD ανακοίνωσε την Τρίτη μια νέα σειρά επεξεργαστών EPYC με υψηλής συχνότητας chips που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν κορυφαία απόδοση σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών σε τομείς των επιχειρήσεων. Η νέα σειρά επεξεργαστών, 7Fx2 , η οποία περιλαμβάνει 8πύρηνα, 16πύρηνα και 24 πύρηνα chips, στοχεύει σε βάσεις δεδομένων, εφαρμογές HPC και υπερφορτωμένες υποδομές (HCI).

Συνδυάζοντας την αρχιτεκτονική της AMD Infinity με τους υψηλότερης ταχύτητας πυρήνες Zen 2, τα νέα chips προσφέρουν την υψηλότερη απόδοση ανά πυρήνα στην οικογένεια των επεξεργαστών EPYC. Η AMD επανήλθε στην αγορά κέντρων δεδομένων το 2017 με τους επεξεργαστές server EPYC. Ανώτερα στελέχη της AMD δήλωσαν τον Μάρτιο στην Ημέρα Οικονομικών Αναλυτών της εταιρείας ότι οι δεύτερης γενιάς επεξεργαστές EPYC εξακολουθούν να κερδίζουν έδαφος στις αγορές των επιχειρήσεων, του cloud και των εφαρμογών HPC. Ο Dan McNamara, SVP και GM του Server Business Unit της AMD δήλωσε ότι η εταιρεία θα γίνεται όλο και πιο ισχυρή στην αγορά, δεδομένης της φάσης εκσυγχρονισμού που συντελείται με την άνοδο των 5G δικτύων, αλλά και δεδομένων των προγραμματισμένων αναβαθμίσεων σε Windows Server και vSphere. Η AMD επικεντρώνεται αυτή την περίοδο σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς στόχους. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η παροχή βοήθειας στις επιχειρήσεις ώστε να συλλέγουν πληροφορίες από τα δεδομένα τους πιο γρήγορα, βοηθώντας τους παράλληλα να εκτελούν εμπορικές εφαρμογές HPC. Ένας ακόμη στόχος της εταιρείας είναι η διευκόλυνση της σύγκλισης των υπολογιστών, των αποθηκευτικών χώρων και των δικτύων. Τα νέα 8πύρηνα και 16πύρηνα chips “καταδεικνύουν έως και 17% περισσότερες συναλλαγές ανά λεπτό με τον SQL Server σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό”, σύμφωνα με την AMD.


Οι νέοι επεξεργαστές υποστηρίζονται από μια σειρά συνεργατών, όπως οι Dell EMC, HPE, Lenovo και Nutanix. Η Supermicro ξεκινάει την πρώτη πλατφόρμα blade της βιομηχανίας που έχει κατασκευαστεί για επεξεργαστές EPYC με υποστήριξη για τα νέα chips. Τέλος, η IBM Cloud δρομολογεί έναν νέο bare metal server που βασίζεται στους επεξεργαστές 7F72.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS