ΑρχικήsecurityΟι server του Windows Server 2008 δεν εκκινούνται μετά την ενημέρωση

Οι server του Windows Server 2008 δεν εκκινούνται μετά την ενημέρωση

τελευταία έκδοση-Windows Terminal -Microsoft

Οι server του Windows Server 2008 δεν εκκινούνται, εάν δεν εγκατασταθούν προαπαιτούμενα, πριν να εφαρμόσετε την ενημερωμένη έκδοση KB4539602 που κυκλοφόρησε από την Microsoft στις 7 Φεβρουαρίου, για την επιδιόρθωση ενός σφάλματος ταπετσαρίας.

Αφού εφαρμοστεί σε μηχανήματα που εκτελούν το Windows Server 2008 ή το Windows Server 2008 R2, το αρχείο εκκίνησης διαγράφεται με αποτέλεσμα δεκάδες server να μην μπορούν να εκκινηθούν όπως αναφέρουν οι χρήστες.

Οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν Windows 7, επηρεάζονται επίσης από αυτό το πρόβλημα, καθώς οι χρήστες αναφέρουν ότι τα μηχανήματά τους δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκκινηθούν, μετά την εγκατάσταση του KB4539602.

Αυτό το ζήτημα προκαλείται από παλαιότερες εκδόσεις ενημερώσεων SHA-2 signing and servicing stack στις επηρεαζόμενες συσκευές, επειδή καταργήθηκαν από τους διαχειριστές πριν την εφαρμογή του KB4539602 ή επειδή οι διακομιστές δεν ενημερώθηκαν πλήρως πριν από την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης. Μια άλλη πιθανή εξήγηση είναι μια παλαιότερη έκδοση των ενημερώσεων να έχει εγκατασταθεί στις επηρεαζόμενες συσκευές.

Όπως εξηγεί η Microsoft οι ενημερώσεις πρέπει να εγκατασταθούν ως προαπαιτούμενα.

Για να βεβαιωθείτε ότι αυτές οι δύο ενημερώσεις έχουν εγκατασταθεί σωστά σε συσκευές Windows 7 Service Pack 1 και Windows Server 2008 R2 Service Pack 1, πρέπει επίσης να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή μετά την εφαρμογή τους.

Απαιτείται επίσης να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής πριν από την εφαρμογή Monthly Rollup, Security-Only Update, Preview of Monthly Rollup, για να βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως ενημερωμένη.

Η KB4539602 είναι μια προαιρετική ενημερωμένη έκδοση, οπότε δεν είναι απαραίτητο να την εγκαταστήσετε και να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στο μηχάνημά σας.

Ανεπίσημες επιδιορθώσεις

Υπάρχουν δύο ανεπίσημες επιδιορθώσεις για να επανεκκινήσετε τους server του Windows Server 2008:

Επιδιόρθωση # 1

Μεταβείτε στο Recovery, βρείτε τη μονάδα δίσκου για την εγκατάσταση των Windows και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:

dism.exe / εικόνα: C: \ / cleanup-image / revertpendingactions

Επιδιόρθωση # 2

  1. Μεταβείτε στο Recovery.
  2. Αντιγράψτε το winload.efi και το winload.exe από μια εφεδρική ή άλλη εγκατάσταση 2008r2 στο C: \ windows \ system32.
  3. Επανεκκινήστε το μηχάνημα.

Περισσότερες ενημερώσεις για τα Windows 7 ή / και Windows Server 2008 ενδέχεται να κυκλοφορήσουν σύντομα από τη Microsoft για να διορθώσουν τα σφάλματα ταπετσαρίας, παρόλο που και τα δύο λειτουργικά συστήματα δεν υποστηρίζονται εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS