Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:04
Αρχική inet Επιστήμονες υπόσχονται 1000 φορές ταχύτερη μετάδοση δεδομένων

Επιστήμονες υπόσχονται 1000 φορές ταχύτερη μετάδοση δεδομένων

μετάδοση δεδομένωνΠώς θα σας φαινόταν αν η μετάδοση δεδομένων ήταν 1000 φορές ταχύτερη απ’ ότι σήμερα; Επιστήμονες αποκάλυψαν ότι αυτό μπορεί να είναι εφικτό χάρη σε μια νέα ανακάλυψη.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν terahertz quantum cascade lasers που θα μπορούσαν να μεταδώσουν δεδομένα σε ταχύτητες που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε με την τρέχουσα τεχνολογία.

Οι επιστήμονες δημοσίευσαν μια έκθεση στο περιοδικό Nature Communications, στην οποία εξηγούν πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό.

Τα terahertz quantum cascade lasers θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 100 gigabit. Οι τρέχουσες, γρήγορες συνδέσεις ethernet λειτουργούν στα 100 megabits ανά δευτερόλεπτο. Είναι δηλαδή χίλιες φορές πιο αργές από αυτές που περιγράφουν οι ερευνητές.

Αυτά τα lasers είναι διαφορετικά επειδή είναι σε θέση να στέλνουν φως στο terahertz range του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται για την ανάλυση χημικών ουσιών. Οι ερευνητές έχουν κάνει τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση δεδομένων σε πολύ μεγάλες ταχύτητες. Η υψηλή ταχύτητα είναι επιθυμητή από όλους και ειδικά από ερευνητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, δορυφορικές επικοινωνίες κλπ.

Για να γίνει αυτό, χρειάζονται περίπλοκες διαδικασίες. Για να χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση δεδομένων, τα lasers πρέπει να απενεργοποιούνται περίπου 100 δισεκατομμύρια φορές κάθε δευτερόλεπτο. Αυτό απαιτεί ακριβή έλεγχο, και οι μηχανικοί μέχρι τώρα δεν ήταν σε θέση να το κάνουν.

Τώρα, όμως, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να πετύχουν τον έλεγχο χρησιμοποιώντας ήχο και φως.

“Αυτή η έρευνα είναι συναρπαστική”, δήλωσε ο John Cunningham, Καθηγητής Νανοηλεκτρονικής στο Leeds. “Προς το παρόν, το σύστημα για τη ρύθμιση ενός quantum cascade laser γινόταν ηλεκτρικά – αλλά αυτό το σύστημα έχει περιορισμούς”.

Σύμφωνα με το καθηγητή, αυτό το σύστημα επηρεάζει την ταχύτητα. Αντίθετα, ο μηχανισμός που χρησιμοποιούν τώρα, βασίζεται στα ακουστικά κύματα.

“Βασικά, αυτό που κάναμε ήταν να χρησιμοποιήσουμε το ακουστικό κύμα για να αναδεύσουμε τις περίπλοκες ηλεκτρονικές καταστάσεις μέσα στο quantum cascade laser”, δήλωσε ο Tony Kent, καθηγητής φυσικής στο Nottingham.

Οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι η έρευνά τους δεν είναι ακόμα τέλεια. Χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα lasers για τη μετάδοση δεδομένων. Μπορούμε, όμως, να περιμένουμε σημαντική πρόοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...