ΑρχικήsecurityMicrosoft Patch Tuesday Φεβρουαρίου 2020: Διορθώνει 99 ευπάθειες

Microsoft Patch Tuesday Φεβρουαρίου 2020: Διορθώνει 99 ευπάθειες

Η Microsoft κυκλοφόρησε σήμερα τις ενημερώσεις ασφαλείας της Patch Tuesday Φεβρουαρίου 2020. Οι ενημερώσεις του τρέχοντος μήνα περιλαμβάνουν διορθώσεις για 99 ευπάθειες, καθιστώντας το συγκεκριμένο Patch Tuesday ως το μεγαλύτερο που έχει κυκλοφορήσει.

Το αποκορύφωμα ασφαλείας αυτού του μήνα αντιπροσωπεύει την επιδιόρθωση για το CVE-2020-0674, μια ευπάθεια zero-day στον Internet Explorer.

Στις 17 Ιανουαρίου, η Microsoft αποκάλυψε συνεχιζόμενες επιθέσεις όπου οι hackers χρησιμοποιούσαν αυτήν την zero-day IE, ωστόσο, τότε, ο κατασκευαστής λειτουργικών συστημάτων δεν μπορούσε να παράσχει ένα patch. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση κώδικα συμπεριλαμβάνεται τώρα με τις αθροιστικές ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας αυτού του μήνα.

Υπάρχουν όμως άλλα 98 patches, εκ των οποίων τα 11 σφάλματα που διορθώνουν έχουν βαθμολογηθεί ως “κρίσιμα”.

Τα περισσότερα κρίσιμα σφάλματα είναι απομακρυσμένα σφάλματα εκτέλεσης κώδικα και σφάλματα μνήμης σε υπηρεσίες όπως η υπηρεσία Remote Desktop Protocol, τα αρχεία LNK και το στοιχείο Media Foundation.

Εκτός από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα πραγματικά το εξαιρετικό για να το αναφέρουμε. Αυτό το μήνα, τα patches της Microsoft είναι απλώς “ογκώδη” από ποτέ, αλλά δεν υπάρχει κανένα σφάλμα που να πρέπει να αντιμετωπιστεί με βιασύνη, όπως και τους προηγούμενους μήνες.

Τα updates της Patch Tuesday παραδίδονται όλες μαζί, οπότε η αποδοχή των διορθώσεων αυτού του μήνα θα εγκαταστήσει αυτόματα τα patches για όλα τα 99 ελαττώματα ασφαλείας ταυτόχρονα.

Πρόσθετες χρήσιμες πληροφορίες για την Patch Tuesday θα βρείτε παρακάτω, συμπεριλαμβανομένων των links με διορθώσεις ασφαλείας που έχουν εκδοθεί από άλλες εταιρείες:

  • Ο επίσημος πίνακας της Microsoft με τα update περιέχει όλες τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας σε έναν πίνακα.
  • Οι ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας του Adobe για αυτό το μήνα υπάρχουν εδώ.
  • Οι ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας της SAP αναλύονται εδώ.
  • Οι ενημερώσεις ασφαλείας του Google Chrome κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα και θα τις βρείτε εδώ.
  • Οι ενημερώσεις ασφαλείας του Firefox κυκλοφόρησαν σήμερα και μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτές εδώ.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS