ΑρχικήinetΤο Raspberry Pi θα τροφοδοτεί αναπνευστήρες για ασθενείς με COVID-19

Το Raspberry Pi θα τροφοδοτεί αναπνευστήρες για ασθενείς με COVID-19

Raspberry

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει την επέλασή της σε ολόκληρο τον κόσμο, φέρνοντας στα όριά του το σύστημα υγείας κάθε χώρας. Η ανάγκη για βασικά εργαλεία όπως οι αναπνευστήρες είναι η μεγαλύτερη από όλες αυτή την περίοδο. Για να βοηθήσουν σε αυτό, οι εταιρείες τεχνολογίας στρέφονται σε εναλλακτικά σχέδια για να δημιουργήσουν γρηγορότερους και πιο οικονομικούς αναπνευστήρες. Και τώρα το Raspberry Pi έχει γίνει ένα από τα βασικά συστατικά που θα βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή. Όπως αναφέρει το Tom’s Hardware, το Raspberry Pi Foundation αυξάνει την παραγωγή των πλακιδίων Pi Zero, για να παρέχει στους κατασκευαστές αρκετές μονάδες ώστε να συμβαδίζουν με την υψηλή ζήτηση για αναπνευστήρες. Παρόλο που το Pi Zero των $ 5, είναι ο λιγότερο ισχυρός υπολογιστής της εταιρείας (διαθέτει έναν πυρήνα, επεξεργαστή 1,0 GHz και 512 MB μνήμης RAM), εξακολουθεί να έχει αρκετή ισχύ, ώστε να μπορεί να ελέγξει τις σχετικά απλές υπολογιστικές εργασίες που απαιτεί ένας αναπνευστήρας.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα Raspberry Pi είναι ιδανικά για τους αναπνευστήρες είναι η ικανότητα της εταιρείας να τα προμηθεύει γρήγορα. Ο Eben Upton, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής του Raspberry Pi, δήλωσε στο Tom’s Hardware ότι, “Το Raspberry Pi δημιουργείται σε απόθεμα και όχι κατά παραγγελία, οπότε γενικά έχουμε προϊόντα είτε στο χέρι είτε στο στάδιο προετοιμασίας με σύντομους χρόνους παράδοσης.” Η εταιρεία δημιούργησε 192.000 πλακίδια Pi Zero και Pi Zero W κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά στοχεύει να παράγει 250.000 από αυτά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ο Upton είπε ότι, από όσο μπορεί να γνωρίζει, αυτή είναι η πρώτη φορά που τα Raspberry Pi χρησιμοποιούνται ως συστατικά ιατρικών συσκευών.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι κατασκευαστές γίνονται πιο δημιουργικοί με τα σχέδιά τους και υιοθετούν τεχνολογία που συνδέεται συνήθως με την κοινότητα του DIY. Ευελπιστούμε ότι αυτή η προσέγγιση θα φέρει περισσότερους αναπνευστήρες στο σύστημα υγείας και θα βοηθήσει να σωθούν ακόμα περισσότερες ζωές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS