ΑρχικήinetΤο TikTok ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο λήψεις από το Google Play Store

Το TikTok ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο λήψεις από το Google Play Store

TikTok

Ακόμα και αν δεν το χρησιμοποιείτε, σίγουρα θα έχετε ακουστά το TikTok, μια εφαρμογή ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των εφήβων και γενικότερα των νεότερων ηλικιών. Πρόκειται για μία εφαρμογή που μπορείτε να εγκαταστήσετε τόσο σε iOS όσο και σε Android συσκευές, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία βίντεο μικρού μήκους, τα οποία στη συνέχεια μπορείτε να μοιραστείτε στα social media. Αρχικά ξεκίνησε το 2016 ως Douyin και ήταν διαθέσιμο μόνο στην Κίνα. Το 2017, η ByteDance (ιδιοκτήτρια του TikTok) κυκλοφόρησε την εφαρμογή στην παγκόσμια αγορά με το σημερινό της όνομα.

Όπως αναφέραμε, πρόκειται για μια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη για iOS και Android συσκευές, όμως το αξιοσημείωτο είναι, ότι οι λήψεις της εφαρμογής από το Google Play Store έχουν ξεπεράσει πλέον το 1 δισεκατομμύριο. Το TikTok βρισκόταν πάντα στην κορυφή της λίστας των δωρεάν εφαρμογών στο Apple App Store και το Google Play Store. Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η εφαρμογή κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία δωρεάν εφαρμογών με τις περισσότερες εγκαταστάσεις στο Play Store και κατέλαβε την τρίτη θέση τον Φεβρουάριο. Το YouTube σχεδιάζει τώρα να ξεκινήσει μια παρόμοια λειτουργία, που ονομάζεται “Shorts” μέχρι το τέλος του έτους, για να ανταγωνιστεί το TikTok.

Το TikTok απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Όπως είπαμε νωρίτερα, το TikTok είναι μια κινεζική υπηρεσία κοινής χρήσης βίντεο που ανήκει στην ByteDance, μια εταιρεία που εδρεύει στο Πεκίνο, η οποία ιδρύθηκε το 2012. Πρόσφατα, οι Αμερικανοί νομοθέτες ζήτησαν τη διερεύνηση της εφαρμογής σχετικά με την εθνική ασφάλεια. Το TikTok έχει πάνω από 30 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες και πάνω από το 60% αυτών βρίσκονται στις Η.Π.Α. Αυτή η εφαρμογή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων, σε ένα εύρος ηλικίας μεταξύ 16 και 24 ετών.

Πέρυσι, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ, Chuck Schumer και Tom Cotton ζήτησαν έρευνα στο TikTok, σχετικά με τη συλλογή δεδομένων των χρηστών, αφού πιστεύουν ότι η εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για παράνομες δραστηριότητες.   

«Με πάνω από 110 εκατομμύρια λήψεις μόνο στις ΗΠΑ, το TikTok είναι μια πιθανή απειλή αντικατασκοπείας που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε», δήλωσαν οι Schumer και Cotton στον Joseph Macguire, αναπληρωτή διευθυντή των εθνικών πληροφοριών.

Σύμφωνα με την ByteDance, η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει δικαιοδοσία για το περιεχόμενο της εφαρμογής που δεν χρησιμοποιείται στην Κίνα. Ισχυρίζεται επίσης ότι όλα τα δεδομένα χρήστη των ΗΠΑ αποθηκεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προς το παρόν, ο Αμερικανικός Στρατός και ορισμένοι οργανισμοί απαγορεύουν την εφαρμογή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS