ΑρχικήinetΤο AnTutu Benchmark «εξαφανίστηκε» από το Google Play Store

Το AnTutu Benchmark «εξαφανίστηκε» από το Google Play Store

Το AnTutu Benchmark, είναι μία εφαρμογή στην οποία οι χρήστες Android καταφεύγουν συχνά προκειμένου να ελέγξουν τις δυνατότητες των συσκευών τους. Οι συντελεστές δοκιμής, ελέγχουν την δυνατότητα πολλαπλών εργασιών μιας συσκευής, την απόδοση της CPU και τα γραφικά και βγάζουν μια συνολική βαθμολογία.

Τώρα όμως, φαίνεται ότι οι εφαρμογές του AnTutu Benchmark, Antutu3D και Altutu για Android, δεν υπάρχουν πια στο Play Store, κάτι που υποδηλώνει ότι η Google έχει αφαιρέσει τα εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης από το κατάστημα εφαρμογών της, ως μέρος της απόφασής της να διαγράψει οποιαδήποτε εφαρμογή που σχετίζεται με το Cheetah Mobile.

Google-Android apps-Facebook credentials

Η κινεζική εταιρεία, συχνά έχει παρουσιάσει θέματα που αφορούν την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα, ενώ έχει κατηγορηθεί και για αθέμιτες πρακτικές. Έτσι πρόσφατα η Google, αφαίρεσε όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές της Cheetah Mobile. Και μπορεί η αφαίρεση των εφαρμογών του AnTutu Benchmark να ξάφνιασε πολλούς, όμως φαίνεται ότι συνδέονται και αυτές με την κινεζική εταιρεία.

Όπως αποκάλυψε το Android Police, η παλαιότερη καταχώριση της εφαρμογής στο Google Play περιέχει έναν σύνδεσμο πολιτικής απορρήτου στην ιστοσελίδα της Cheetah Mobile. Και παρόλο που η ιστοσελίδα του AnTutu δεν αναφέρει πουθενά την Cheetah Mobile, θα μπορούσε να συνδέεται μαζί της.

Επιπλέον η καταχώρηση της Wikipedia για την εφαρμογή AnTutu, υποδεικνύει την Cheetah Mobile ως δημιουργό της, ενώ και η ιστοσελίδα της ίδιας της CM περιλαμβάνει την εφαρμογή.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια πάντως, το AnTutu Benchmark έχει αφαιρεθεί πλέον από το Google Play Store. Εάν ωστόσο επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες του, η επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής προσφέρει τώρα ένα αρχείο APK όταν κάνετε κλικ στο κουμπί λήψης του Google Play Store. Οι χρήστες μπορούν επίσης να το βρουν σε δημοφιλείς εναλλακτικές του Google Play Store.

Τι απαντά η AnTutu

Η AnTutu δηλώνει ότι πρόκειται για παρεξήγηση από τη μεριά της Google. Η Amelie Liu, Global Marketing Manager της Antutu, δήλωσε στο Gizchina, ότι η Cheetah Mobile είναι μέτοχος αλλά δεν ελέγχει καθόλου την ανάπτυξη εφαρμογών ή το λογαριασμό της εφαρμογής στο Play Store.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS