ΑρχικήinetΕναλλακτική λύση Raspberry Pi: Το νέο Odroid-C4 της Hardkernel

Εναλλακτική λύση Raspberry Pi: Το νέο Odroid-C4 της Hardkernel

Η Hardkernel, κατασκευαστική εταιρεία υπολογιστών μονής πλακέτας, κυκλοφόρησε έναν άμεσο και φθηνότερο αντίπαλο του κορυφαίου μοντέλου Raspberry Pi 4 4GB, υποστηρίζοντας ότι η νέα του πλακέτα με την ονομασία Odroid-C4 ξεπερνά το Pi στην ταχύτητα και την απόδοση.

Το νέο Odroid-C4 που βασίζεται σε Amlogic διαθέτει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A55 με GPU Mali-G31 νέας γενιάς και μνήμη DDR4 4 GB.

Hardkernel Raspberry Pi Odroid-C4

Οι πυρήνες A55 τρέχουν στα 2GHz, και σύμφωνα με την Hardkernel λειτουργούν χωρίς θερμική επιτάχυνση και χρησιμοποιούν την ψύκτρα, επιτρέποντας στον υπολογιστή να είναι ισχυρός και αθόρυβος.

Η CPU του Odroid-C4 είναι περίπου 40% ταχύτερη και η απόδοση του DRAM είναι 50% ταχύτερη από την τετράχρονη Odroid-C2, αλλά είναι και πιο ενεργειακά αποδοτική, χάρη στον επεξεργαστή 12nm Amlogic S905X3.

Ενώ το Odroid-C4 των $ 50  είναι μια μεγάλη αναβάθμιση για τους φαν του Odroid-C2, το Raspberry Pi 4 (4GB) των $ 55 είναι πραγματικό όπλο για την Hardkernel.

Ο νέος ανταγωνιστής Pi έρχεται καθώς το Ίδρυμα Raspberry Pi σημείωσε μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις του Raspberry Pi 4 τον Μάρτιο, το οποίο απέδωσε στους ανθρώπους που αναζητούσαν φθηνά προγράμματα υπολογιστών ενώ έμεναν στο σπίτι τους λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Στις δοκιμές των CPU της Hardkernel, η μονάδα Amlogic S905X3 του Odroid-C4 ξεπέρασε το Raspberry Pi 4 σε δύο από τα τέσσερα σημεία αναφοράς.

Το Odroid-C4 δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το Amlogic S922X Odroid-N2 της Hardkernel, αλλά το N2 είναι πολύ πιο ακριβό από το Raspberry Pi 4 και το Odroid-C4.

Το Odroid-C4 ξεπέρασε επίσης το Broadcom VideoCore VI GPU του Raspberry Pi 4 σε ένα σημείο αναφοράς απόδοσης GPU και το κέρδισε σε ένα benchmark μνήμης.

Αλλά το Odroid-C4 δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες με το Raspberry Pi 4, οπότε οι χρήστες θα πρέπει να σταθμίσουν τι λειτουργεί για την εφαρμογή τους.

Το Odroid-C4 διαθέτει τέσσερις θύρες κεντρικού υπολογιστή USB 3.0, μια θύρα RJ45 Gigabit Ethernet, μία θύρα οθόνης HDMI 2.0 έως 4K @ 60Hz, μια θύρα Micro USB 2.0 και μια υποδοχή τροφοδοσίας.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με το Raspberry Pi 4, δεν διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth. Αντ ‘αυτού, διατίθενται προαιρετικοί αντάπτορες για αυτήν τη συνδεσιμότητα. Επίσης, το Broadcom Coretex-A72 του Raspberry Pi λειτουργεί στα 1,5GHz.

Η υποδοχή αποθήκευσης eMMC του Odroid-C4 υποστηρίζει 8 GB, 16 GB, 32 GB και 64 GB και υπάρχουν πράσινα και πορτοκαλί LED δικτύωσης για ένδειξη της κίνησης δεδομένων στα 100Mbps και 1Gbps, αντίστοιχα.

Δύο ακόμη κόκκινες και μπλε λυχνίες LED υποδεικνύουν αντίστοιχα εάν είναι συνδεδεμένη η ισχύς DC και εμφανίζουν την δραστηριότητα του kernel. Ο υπολογιστής έχει διαστάσεις 85mm x 56mm και ζυγίζει 59 γραμμάρια με την ψύκτρα.

Υπάρχει μια διανομή Ubuntu 20.04 LTS 64bit διαθέσιμη με τον πυρήνα Linux έκδοση 4.9.218 LTS. Υποστηρίζει επίσης το πλαίσιο Flutter UI της Google στο Ubuntu για τη δημιουργία εφαρμογών οικιακού αυτοματισμού. Και υπάρχει υποστήριξη για LineageOS, CoreELEC και Android 9.

Η Hardkernel προσφέρει εκπτώσεις για πολλαπλές αγορές. Οι αγοραστές που θέλουν 25 έως 99 μονάδες Odroid-C4 έχουν έκπτωση 4%. Όσοι θέλουν 500 ή περισσότερες έχουν έκπτωση 7%.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS