ΑρχικήinetΜετά από 7 χρόνια οι πωλήσεις υπολογιστών αυξήθηκαν ξανά

Μετά από 7 χρόνια οι πωλήσεις υπολογιστών αυξήθηκαν ξανά

πωλήσεις

Όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα η IDC και η Gartner, οι πωλήσεις των υπολογιστών αυξήθηκαν μέσα στο 2019 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η Microsoft θα σταματήσει σύντομα οριστικά την υποστήριξη των Windows 10, οπότε πολλοί ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να αγοράσουν μηχανήματα που θα τα υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με την Gartner, το τελευταίο τρίμηνο του 2019 πωλήθηκαν 70 .6 εκατομμύρια PC, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξεως του 2,3% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2018. Όσον αφορά τις συνολικές πωλήσεις του έτους, ανήλθαν σε 261,2 εκατομμύρια μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση 0,6% από το 2018.

Η IDC από την άλλη ανέφερε ότι οι πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου ανήλθαν σε 71,8 εκατομμύρια μονάδες, παρουσιάζοντας αύξηση 4,8%. Για ολόκληρο το έτος, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 266,69 εκατομμύρια μονάδες, αύξηση 2,7 τοις εκατό σε σχέση με το 2018.

Η διαφορά στα αποτελέσματα που βρήκαν η Gartner και η IDC έχει να κάνει με το γεγονός ότι εξετάζουν διαφορετικές πτυχές της αγοράς υπολογιστών. Τα δεδομένα της Gartner περιλαμβάνουν επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές και υπερσύγχρονα premiums (όπως το Microsoft Surface), αλλά όχι Chromebook ή iPad. Η IDC περιλαμβάνει επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές (συμπεριλαμβανομένων των Chromebook) και σταθμούς εργασίας, αλλά όχι tablet ή x86 Servers.

“Η αγορά PC είδε ανάπτυξη για πρώτη φορά από το 2011, λόγω της έντονης ζήτησης των επιχειρήσεων για αναβαθμίσεις σε Windows 10, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Αφρική και την Ιαπωνία”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Mikako Kitagawa, ανώτερος αναλυτής της Gartner. “Αναμένουμε ότι αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και φέτος ακόμα και μετά τη λήξη της υποστήριξης των Windows 7, καθώς πολλές επιχειρήσεις σε αναπτυσσόμενες περιοχές όπως η Κίνα, η Ευρασία και η περιοχή Ασίας / Ειρηνικού δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί”.

Όπως σημείωσε ο Ed Bott του ZDNet, υπάρχουν περίπου 1.2 δισεκατομμύρια υπολογιστές Windows σε χρήση σε όλο τον κόσμο, με περίπου ένα δισεκατομμύριο εξ αυτών να χρησιμοποιούν Windows 10. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα – σχεδόν 200 εκατομμύρια – τρέχουν τα Windows 7.

Η Lenovo, η HP και η Dell παρέμειναν οι 3 κορυφαίοι προμηθευτές, σύμφωνα τόσο με την IDC όσο και με την Gartner. Οι τρεις εταιρείες αντιπροσώπευαν το 65% περίπου της αγοράς το 2019, ελαφρώς πιο πάνω από το προηγούμενο έτος.

Η Lenovo σημείωσε αύξηση στις ετήσιες πωλήσεις της στις περισσότερες περιοχές. Στις ΗΠΑ, η αύξηση άγγιξε το 30% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την Gartner.

Η HP, ο δεύτερος προμηθευτής παγκοσμίως, διατηρεί την κορυφαία της θέση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, ανέφερε επίσης η Gartner.

Η Dell παρουσίασε επίσης ρεκόρ πωλήσεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Ωστόσο οι πωλήσεις Mac της Apple στο 4ο τρίμηνο υποχώρησαν κατά 5,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την IDC.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS