Αρχικήinet8χρονο κορίτσι κατάφερε να ξεγελάσει το iPhone Screen Time

8χρονο κορίτσι κατάφερε να ξεγελάσει το iPhone Screen Time

Screen

Ένα 8χρονο κορίτσι κατάφερε να ξεγελάσει την λειτουργία Screen Time του iPhone, χρησιμοποιώντας ένα σφάλμα στην εφαρμογή. Όπως δημοσίευσε ένας Redditor, με το όνομα Jsmith4523, παρατήρησε ότι η μικρή του αδερφή, εξακολουθούσε να βλέπει βίντεο στο YouTube, πολύ ώρα μετά τη λήξη του ορίου που είχαν θέσει οι γονείς τους στη συσκευή.

Όπως αποδείχτηκε, η μικρή παρακολουθούσε τα βίντεο μέσω του iMessage App Store. Όπως του αποκάλυψε η αδερφή του «το έκανε αυτό εδώ και μερικές εβδομάδες».

Το Screen Time είναι μια λειτουργία που βοηθά τους γονείς να ελέγχουν τον χρόνο που μπορούν να περνούν τα παιδιά τους σε εφαρμογές στις συσκευές iPhone και iPad.  

Ωστόσο, η εφαρμογή iMessage για κάποιο λόγο επιτρέπει την πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές, όπως το YouTube, ακόμα κι όταν είναι ενεργοποιημένο το Screen Time. Για να το χρησιμοποιήσετε πρέπει:

  • Να ανοίξετε την εφαρμογή iMessage.
  • Να ανοίξετε ένα νέο μήνυμα κειμένου.
  • Στη γραμμή του iMessage, να βρείτε και να πατήσετε το iMessage App Store.
  • Στο πλαίσιο αναζήτησης, να πληκτρολογήσετε YouTube και να το ανοίξετε.

Μετά από αυτό μπορείτε να δείτε τη διεπαφή του YouTube, η οποία σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε βίντεο, παρά το γεγονός ότι το Screen Time είναι ενεργοποιημένο στο iOS.

Ο χρήστης Jsmith4523 λέει ότι η αδερφή του χρησιμοποιούσε ένα iPhone 6 με iOS 12.4.6 και δοκίμασε και ο ίδιος αυτό το hack στο iPhone X του με το iOS 13.4.1 και λειτούργησε. Άλλοι Redditors που δοκίμασαν επίσης αυτό το hack, ισχυρίστηκαν ότι λειτουργεί από το iPhone SE πρώτης γενιάς έως το τρέχον iPhone 11 Pro.

Αρκετά παράξενο βέβαια είναι το γεγονός ότι η αρχική ανάρτηση διαγράφηκε από τον Redditor αργότερα, παρόλο που είχε συγκεντρώσει 450+ θετικές ψήφους.

Δεν είμαστε σίγουροι γιατί το έκανε αυτό, αλλά πολλοί σχολίασαν ότι ίσως σκέφτηκε να καταχωρήσει το σφάλμα στο bug bounty της Apple. Ωστόσο, άλλοι επεσήμαναν ότι για να είναι επιλέξιμος για το bug bounty, πρέπει να αποκαλύψει το σφάλμα στην Apple προτού το δημοσιοποιήσει. Οπότε θα μπορούσε να είναι αυτός λόγος για τον οποίο το διέγραψε. Όπως και να έχει πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα παιδί καταφέρνει να ξεγελάσει τα μέτρα που θέτει μία μεγάλη τεχνολογική εταιρεία. Σε αυτήν την περίπτωση, χαιρόμαστε που δεν πρόκειται για ένα σοβαρό σφάλμα και είναι αρκετά εύκολο για την Apple να το διορθώσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS