ΑρχικήinetTo πρώτο βίντεο στο YouTube ανέβηκε πριν 15 χρόνια. Δείτε το!

To πρώτο βίντεο στο YouTube ανέβηκε πριν 15 χρόνια. Δείτε το!

πρώτο βίντεο στο YouTube

Το πρώτο βίντεο στο YouTube ανέβηκε 15 χρόνια πριν, στις 23 Απριλίου του 2005.

Ο συνιδρυτής του YouTube, Jawed Karim, δημοσίευσε ένα βίντεο 18 δευτερολέπτων, με τίτλο “Me at the zoo” (Εγώ στο ζωολογικό κήπο). Από τότε, έχει συγκεντρώσει πάνω από 90 εκατομμύρια προβολές και μέχρι και σήμερα είναι το μοναδικό βίντεο που έχει ανέβει στο κανάλι του Karim.

Αν κάνετε κλικ για αναπαραγωγή του βίντεο, θα δείτε στην οθόνη σας το πρόσωπο του Karim, σε νεαρή ηλικία, στο ζωολογικό κήπο, μπροστά από τους ελέφαντες.

“Εντάξει”, αρχίζει ο Κάριμ. “Λοιπόν, είμαστε εδώ, μπροστά από τους ελέφαντες. Το ωραίο με αυτούς τους τύπους είναι ότι έχουν πραγματικά, πολύ, πολύ μακριές προβοσκίδες”, συνεχίζει. “Και αυτό είναι ωραίο”.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό και απλό βίντεο. Δεν έχει καμία σχέση με τα βίντεο των YouTubers των ημερών μας. Το βίντεο του Karim δεν περιλαμβάνει κάποια “παραδοσιακά” πλέον στοιχεία, όπως τα: “Εγγραφείτε στο κανάλι μου!” ή “Μου αρέσει, βαθμολογήστε, σχολιάστε”.

Τερματίζει το βίντεο λέγοντας απλά: “Και αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να πούμε”. Αυτό ήταν το πρώτο βίντεο στο YouTube.

Ένα χρόνο μετά το “Me at the zoo”, ο Karim και οι συνιδρυτές του YοuTube πούλησαν την πλατφόρμα στην Google έναντι 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σήμερα, το YouTube διαθέτει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια συνδεδεμένους χρήστες.

Τα τελευταία χρόνια, το YouTube είχε συνδεθεί με καλά αλλά και με αρνητικά γεγονότα.

Μερικά από τα αρνητικά: Αύξηση στα βίντεο που περιείχαν “ρητορική μίσους”, δηλαδή προσβολές απέναντι σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων (π.χ. βίντεο από διακεκριμένους υπερασπιστές της λευκής φυλής), προβλήματα με ορισμένους YouTubers (π.χ. PewDiePie, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του YouTube που κατηγορήθηκε για ρατσισμό και αντισημιτισμό) κλπ.

Μερικά από τα θετικά: Το YouTube έχει βοηθήσει στην ανάδειξη διάφορων δημιουργών (π.χ. Smosh, Miranda Sings κλπ), ενώ έχει ξεκινήσει το YouTube Red, μια streaming υπηρεσία με πρωτότυπες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες. Τέλος, χρησιμοποιείται για την ανάδειξη οποιουδήποτε περιεχόμενου.

Το περιεχόμενο του YοuTube παρακολουθείται καθημερινά από δισεκατομμύρια χρήστες.

Και όλα ξεκίνησαν με τον Karim, στο ζωολογικό κήπο!

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS