ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Αμοιβή σε όποιον δώσει στοιχεία για hackers της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ: Αμοιβή σε όποιον δώσει στοιχεία για hackers της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πρόθυμη να δώσει αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον της δώσει πληροφορίες σχετικά με τους hackers της Βόρειας Κορέας και τις τρέχουσες hacking δραστηριότητές τους.

Η αμοιβή ανακοινώθηκε χθες σε μια κοινή έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI).

Η κοινή έκθεση περιέχει μια σύνοψη των πρόσφατων hacking επιχειρήσεων της Βόρειας Κορέας και βασίζεται σε μια έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε πέρυσι. Η αναφορά αυτή περιγράφει λεπτομερώς την τακτική της Βόρειας Κορέας, που χρησιμοποιεί hackers για να συγκεντρώσει κεφάλαια για το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, ως έναν νέο τρόπο να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις.

Οι τακτικές που χρησιμοποιούν οι hackers, για να δώσουν τα κεφάλαια, είναι:

  • Επιθέσεις και κλοπές σε τράπεζες και άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
  • Επιθέσεις και κλοπές από cryptocurrency exchange υπηρεσίες
  • Cryptojacking επιχειρήσεις: Οι hackers της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν servers σε όλο τον κόσμο και κλέβουν cryptocurrency.
  • Εκβιασμοί, όπως:
  • Οι hackers της Βόρειας Κορέας συχνά παραβιάζουν δίκτυα υπηρεσιών και οργανισμών και απειλούν τα θύματα ότι θα σταματήσουν τη λειτουργία των συστημάτων αν δεν δώσουν χρήματα.
  • Πληρώνονται από τρίτους για το χακάρισμα sites και μετά εκβιάζουν τα θύματα.
  • Ζητούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματα (και για μεγάλο χρονικό διάστημα), προκειμένου να τους δίνουν «συμβουλές» για την αποτροπή μελλοντικών επιθέσεων.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι πολλές από αυτές τις επιθέσεις έχουν στοχεύσει τον οικονομικό τομέα, από όπου οι hackers της Βόρειας Κορέας έχουν κλέψει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι αυτές οι παραβιάσεις αποτελούν τώρα μια “σημαντική απειλή για την ακεραιότητα και τη σταθερότητα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος“.

Η έκθεση προειδοποιεί τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αλλά και τις εταιρείες σε άλλους κλάδους της βιομηχανίας να ενισχύσουν την προστασία έναντι των hacking ομάδων της Βόρειας Κορέας και να ενημερώνουν την κυβέρνηση για απειλές που σχετίζονται με αυτούς τους hackers.

Η κυβέρνηση εξέδωσε, επίσης, μια αυστηρή προειδοποίηση για τις εταιρείες που ενδέχεται να συνεργάζονται με οντότητες της Βόρειας Κορέας και να βοηθούν, άμεσα ή έμμεσα, τους hackers να κάνουν ξέπλυμα των κλεμμένων χρημάτων. Οι κυρώσεις γι’ αυτές τις εταιρείες θα είναι αυστηρές (κατάσχεση κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων).

hackers της Βόρειας Κορέας αμοιβή

Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί hackers για να συγκεντρώσει χρήματα και να παρακάμψει διεθνείς κυρώσεις

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει λάβει πολλά μέτρα για την αντιμετώπιση των hackers της Πιονγκγιάνγκ.

Η αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τις επιχειρήσεις των hackers της Βόρειας Κορέας είναι το πιο πρόσφατο.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε τρεις hacking ομάδες της Βόρειας Κορέας: Lazarus, Andariel και Bluenoroff.

Τον Νοέμβριο του 2019, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγόρησε ένα μέλος του Ethereum cryptocurrency project για την παροχή συμβουλών σε hackers της Β. Κορέας σχετικά με τα cryptocurrencies και με το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποφυγή κυρώσεων.

Το Μάρτιο του 2020, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγόρησε δύο Κινέζους υπηκόους για το ξέπλυμα χρημάτων από δύο παραβιάσεις της Lazarus.

Η ανακοίνωση για την αμοιβή ήρθε μια μέρα αφότου η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή ενός πυραύλου που έπεσε κοντά στις ακτές της Νότιας Κορέας, λίγο πριν τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές της χώρας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε, πέρυσι, ότι η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί hackers για να συγκεντρώσει κεφάλαια για τη χρηματοδότηση όπλων και πυρηνικών πυραύλων.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η κοινή έκθεση θα βοηθήσει τις εταιρείες να βελτιώσουν τη στάση και την ευαισθητοποίησή τους όσον αφορά στην ασφάλεια. Ελπίζουν, επίσης, ότι με αυτόν τον τρόπο βάζουν περισσότερα εμπόδια στα σχέδια της Πιονγκγιάνγκ.

“Είναι ζωτικής σημασίας για τη διεθνή κοινότητα, την άμυνα των δικτύων και το κοινό, να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνεργαστούμε για τον μετριασμό της απειλής που θέτει η Βόρεια Κορέα”, ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Οι χρήστες που έχουν κάποια χρήσιμη πληροφορία, μπορούν να τη μοιραστούν μέσω του portal του Department of State’s Rewards for Justice.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS