ΑρχικήbusinessDell SafeBIOS: Το νέο εργαλείο ασφαλείας που εντοπίζει BIOS επιθέσεις

Dell SafeBIOS: Το νέο εργαλείο ασφαλείας που εντοπίζει BIOS επιθέσεις

Η Dell Technologies ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ένα νέο εργαλείο ασφαλείας το οποίο εντοπίζει επιθέσεις που επιχειρούν να τροποποιήσουν το BIOS ενός υπολογιστή. Πρόκειται για το Dell SafeBIOS Events & Indicators of Attack, ένα εργαλείο που λειτουργεί εντοπίζοντας αλλαγές στη διαμόρφωση του BIOS ενός υπολογιστή Dell και προωθώντας παράλληλα μία ειδοποίηση στις κονσόλες διαχείρισης των ιδιοκτητών. Ο σκοπός του Dell SafeBIOS είναι να δώσει στους διαχειριστές συστημάτων την δυνατότητα να απομονώνουν τα workstations που ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί και να τα αποκαθιστούν. Το Dell SafeBIOS δεν έχει ως στόχο να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τις ικανότητες ενός antivirus. Αντ ‘αυτού, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προστασία από μια σειρά επιθέσεων, τις BIOS επιθέσεις, τις οποίες δεν μπορούν να ανιχνεύσουν και να χειριστούν τα περισσότερα antivirus προϊόντα.


Η Dell ανέφερε πως η ανίχνευση σε αυτό το επίπεδο επιτρέπει στους οργανισμούς να ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά στις προηγμένες μορφές επιθέσεων και απειλών, διακόπτοντας την αλυσίδα της επίθεσης προτού να μπορέσει να προκαλέσει περισσότερες ζημιές. Ο γίγαντας της κατασκευής υπολογιστών επεσήμανε επίσης ότι το συγκεκριμένο εργαλείο θα παρέχεται δωρεάν σε όλους τους εταιρικούς πελάτες, ενώ έχει ήδη διατεθεί για λήψη μέσω του Dell Trusted Device. Το Dell SafeBIOS Events & Indicators of Attack είναι η τελευταία προσφορά ασφαλείας της Dell. Από την αρχή του ξεσπάσματος της πανδημίας του Κορωνοϊού, η Dell έχει προσφέρει στους πελάτες της ευέλικτες λύσεις endpoint για να τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στις υφιστάμενες συνθήκες.

Ειδικότερα, έχει προσφέρει καλύτερη και πιο ενισχυμένη ασφάλεια κατά την τηλεργασία με το VMware Carbon Black, που έχει εξαλείψει τα όρια των endpoints μέχρι τις 20 Ιουνίου 2020. Επιπλέον, με γρήγορες εκτιμήσεις ευπαθειών από την Secureworks τούς έχουν διατεθεί λύσεις ώστε να μπορούν να εντοπίζουν τυχόν περιστατικά και να τα αντιμετωπίζουν. Τέλος, η Dell Technologies παρέχει ασφαλείς συσκευές για την τηλεργασία, προσφέροντας, ακόμη, προσωρινές άδειες για το Dell Encryption μέχρι τις 15 Μαΐου 2020.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS