ΑρχικήinetDell, Apple και Netflix δέχονται αγωγές για απόσυρση υπηρεσιών από τη Ρωσία

Dell, Apple και Netflix δέχονται αγωγές για απόσυρση υπηρεσιών από τη Ρωσία

Dell, Apple και Netflix δέχονται αγωγές για απόσυρση υπηρεσιών από τη Ρωσία!

Dell Apple Netflix Ρωσία

Δείτε επίσης: Προβλήματα στη διανομή αλκοόλ στη Ρωσία: Υπεύθυνος ο IT Army της Ουκρανίας;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα Arbitration Court της Μόσχας κατάσχεσε σχεδόν 11 εκατομμύρια δολάρια που ανήκουν στην Dell LLC, αφού η εταιρεία απέτυχε να παράσχει υπηρεσίες επί πληρωμή σε έναν τοπικό ενοποιητή συστήματος.

Ο IT systems integrator Talmer στις αρχές του περασμένου μήνα μήνυσε την Dell, όταν η γιγαντιαία αμερικανική εταιρεία αρνήθηκε να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης από τη VMware, όπως είχε συμφωνηθεί προηγουμένως. Η Dell είναι ο αντιπρόσωπος της VMware στη Ρωσία και μεταπώλησε αυτές τις υπηρεσίες μέχρι την 1η Μαρτίου 2022.

Η εταιρεία με έδρα τη Μόσχα φέρεται να είχε πληρώσει εκ των προτέρων την Dell για αυτές τις υπηρεσίες, αλλά επειδή δεν τις παρέλαβαν ποτέ, αυτό αποτελούσε παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών.

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας από τον δυτικό κόσμο και το δημόσιο αίσθημα ανάγκασαν εταιρείες όπως η Dell και η VMware να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους.

«Ταυτόχρονα, παρά τον τερματισμό της παροχής υπηρεσιών από τη WMware στη Ρωσική Ομοσπονδία, ο εναγόμενος δεν προέβη σε καμία ενέργεια για εναλλακτική μέθοδο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων και δεν επέστρεψε τις προκαταβολές στην Talmer LLC», διευκρινίζει το δικαστήριο στην απόφαση που έχουν αναπαράγει τα ρωσικά μέσα.

Λόγω αυτής της απόφασης, τα ρωσικά δικαστήρια κατάσχεσαν 778.526.223 ρούβλια από τοπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία επί του παρόντος αποτιμώνται σε περίπου 10.900.000 δολάρια.

Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στο Ένατο Εφετείο εντός ενός μήνα, αλλά η Dell δεν σχολίασε εάν σκοπεύει να ασκήσει αυτό το δικαίωμα. Επίσης, φαίνεται πως η Dell δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την αγωγή καθώς είναι πολιτική της να μην σχολιάζει εκκρεμείς διαφορές.

Δείτε επίσης: Binance: Περιορισμός στις υπηρεσίες της Ρωσίας μετά τις κυρώσεις της ΕΕ

Μηνύθηκαν και οι Apple και Netflix

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Apple αντιμετώπισε ένα παρόμοιο νομικό ζήτημα αφού μια ρωσική δικηγορική εταιρεία άσκησε ομαδική αγωγή για παραβίαση της σύμβασης, ζητώντας αποζημίωση 90 εκατομμυρίων ρουβλίων, περίπου 1.290.000 $.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Apple απέσυρε μονομερώς την υπηρεσία πληρωμών της Apple Pay από τη χώρα, στερώντας από τους Ρώσους χρήστες iOS μια δυνατότητα που τους διατέθηκε και την οποία περίμεναν να απολαμβάνουν επ’ αόριστον όταν αγόραζαν τα iPhone τους.

Η κίνηση της Apple έχει υποβαθμίσει ουσιαστικά την αξία του iPhone στη Ρωσία, γεγονός που αυξάνει τις συνολικές ζημιές που μπορούν να ζητηθούν, με τη δικηγορική εταιρεία να απαιτεί πρόστιμο 50% του ποσού αποζημίωσης και για ηθική βλάβη.

Το ίδιο δικηγορικό γραφείο έχει καταθέσει ομαδική αγωγή κατά του Netflix τον Απρίλιο για παρόμοιους λόγους παραβίασης των όρων χρήστη, απαιτώντας αποζημίωση 60 εκατομμυρίων ρουβλίων (860.000 $).

Δείτε επίσης: Nokia και Ericsson αποσύρονται από Ρωσία: Θα ακολουθήσει η Huawei;

Οι νομικοί εμπειρογνώμονες στον δυτικό κόσμο συμφωνούν ότι οι άνευ προηγουμένου κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν ωθήσει τους πάντες σε αχαρτογράφητη περιοχή, με τις εταιρείες να αγωνίζονται να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις τους και να αξιολογήσουν τις συνέπειες της εξόδου από τη ρωσική αγορά.

Από τη μία πλευρά, οι οργανισμοί πρέπει να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τις ταχέως εξελισσόμενες κυρώσεις που περιλαμβάνουν μια διευρυνόμενη λίστα οντοτήτων, ώστε να μην κινδυνεύουν με κυρώσεις. Από την άλλη πλευρά, έχουν να αντιμετωπίσουν αστικά πρόστιμα, ακόμη και ποινικές διώξεις από τους Ρώσους πελάτες που εγκαταλείπουν.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS