ΑρχικήsecurityΠροβλήματα στη διανομή αλκοόλ στη Ρωσία: Υπεύθυνος ο IT Army της Ουκρανίας;

Προβλήματα στη διανομή αλκοόλ στη Ρωσία: Υπεύθυνος ο IT Army της Ουκρανίας;

Λέγεται ότι ο IT Army της Ουκρανίας που περιλαμβάνει hackers και hacktivists από όλο τον κόσμο που βοηθούν τη χώρα να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στον κυβερνοχώρο, πραγματοποίησαν επιθέσεις DDoS σε ένα portal που θεωρείται κρίσιμο για τη διανομή αλκοόλ στη Ρωσία.

Οι επιθέσεις DDoS κατακλύζουν τους στοχευμένους servers με μεγάλους όγκους requests, καθιστώντας τους ανίκανους να εξυπηρετήσουν νόμιμους επισκέπτες.

Δείτε επίσης: Enemybot: Ερευνητές εντόπισαν νέο DDoS botnet

Ρωσία αλκοόλ

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αρκετοί παραγωγοί και διανομείς βότκας ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν πρόσβαση στο EGAIS (ЕГАИС) portal, όπως απαιτείται από τους κυβερνητικούς κανονισμούς. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε πρόβλημα στη μεταφορά και τη διανομή αλκοόλ σε σημεία λιανικής στη Ρωσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιθέσεις DdoS στο portal προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα καθώς τα εργοστάσια δεν μπορούσαν να δεχτούν δεξαμενές με αλκοόλ και οι πελάτες, τα καταστήματα και οι διανομείς δεν μπορούσαν να λάβουν τελικά προϊόντα.

Μάλιστα, πολλά εργοστάσια αποφάσισαν να σταματήσουν εντελώς τις αποστολές στις αποθήκες και στη συνέχεια να μειώσουν τον ρυθμό παραγωγής τους, καθώς είχαν γεμίσει με προϊόντα που δεν μπορούσαν να παραδοθούν.

Δείτε επίσης: Το Raspberry Robin worm εξαπλώνεται μέσω του Windows Installer

Το Bleeping Computer βρήκε τους συσχετιζόμενους ιστότοπους που αναφέρονται ως στόχοι στο Telegram channel του IT Army της Ουκρανίας, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονται πίσω από αυτές τις επιθέσεις.

IT Army Ουκρανία Ρωσία DDoS
Προβλήματα στη διανομή αλκοόλ στη Ρωσία: Υπεύθυνος ο IT Army της Ουκρανίας;

Ο IT Army της Ουκρανίας δημιουργήθηκε λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μετά την έναρξη κυβερνοεπιθέσεων από Ρώσους hackers σε ουκρανικά sites. Όπως είπαμε και παραπάνω, ο IT Army αποτελείται από hackers εθελοντές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν ως κοινό στόχο να εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον βασικών ρωσικών οντοτήτων ως αντίποινα.

Ο σχηματισμός αυτής της ειδικής ομάδας ανακοινώθηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Δείτε επίσης: Bugs δεκαετίας ανακαλύφθηκαν σε Avast, AVG antivirus software

IT Army Ουκρανία: Επιθέσεις σε ρωσικές αλυσίδες εφοδιασμού

Οι επιθέσεις που οδήγησαν σε προβλήματα διανομής αλκοόλ στη Ρωσία δεν είναι οι πρώτες που στοχεύουν τις εσωτερικές αλυσίδες εφοδιασμού προϊόντων της χώρας. Τον περασμένο Μάρτιο, ο παραγωγός και διανομέας κρέατος Miratorg με έδρα τη Μόσχα, ανακοίνωσε ότι μια κυβερνοεπίθεση είχε ως αποτέλεσμα της κρυπτογράφηση των IT συστημάτων του. Στόχος ήταν η δημιουργία προβλημάτων στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS