ΑρχικήinetApple: Βασικό στέλεχος αποχωρεί λόγω της πολιτικής επιστροφής στο γραφείο

Apple: Βασικό στέλεχος αποχωρεί λόγω της πολιτικής επιστροφής στο γραφείο

Η Apple αντιμετώπισε αρκετές αντιδράσεις από τους υπαλλήλους της σχετικά με την πρόσφατη επιστροφή στην δια ζώσης εργασία. Ορισμένες αναφορές έχουν δείξει ότι αρκετοί υπάλληλοι έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία λόγω των πολιτικών επιστροφής, επιλέγοντας έναν χώρο εργασίας που αποδέχεται περισσότερο την εξ αποστάσεως εργασία.

Δείτε επίσης: Apple: Το iCloud Documents and Data είναι πλέον μέρος του iCloud Drive
Apple

Και τώρα ένα βασικό στέλεχος, ο Ian Goodfellow, διευθυντής μηχανικής μάθησης στην εταιρεία, αποχώρησε επίσης λόγω της πολιτικής για την επιστροφή στο γραφείο.

Ο Goodfellow εντάχθηκε ως διευθυντής μηχανικής μάθησης στην Apple, αφού έφυγε από την Google το 2019. Ο Goodfellow πέρασε περισσότερα από έξι χρόνια στη Google, ξεκινώντας ως ασκούμενος μηχανικός λογισμικού πριν γίνει “Senior Staff Research Scientist” κατά την αναχώρησή του για την Apple τον Μάρτιο του 2019.

Ο Goodfellow θεωρείται «ο πατέρας των general adversarial networks ή GANs». Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πλαστού περιεχομένου πολυμέσων, κάτι που έχει γίνει όλο και πιο σημαντικό τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, μόλις τρία χρόνια μετά την ένταξή του στην Apple, ο Goodfellow αποχωρεί από την εταιρεία λόγω της πολιτικής της για επιστροφή στην εργασία. Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, ο Goodfellow έγραψε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι περισσότερη ευελιξία θα ήταν η καλύτερη πολιτική για την ομάδα μου».

Δείτε ακόμα: Πώς να διακόψετε τον ήχο στα Apple AirPods

Οι υπάλληλοι της Apple άρχισαν να επιστρέφουν στην προσωπική εργασία στις 11 Απριλίου μετά από μια διετή περίοδο απομακρυσμένης εργασίας, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η Apple ακολουθεί μια σταδιακή προσέγγιση στο σχέδιο επιστροφής της στην εργασία. Αρχικά, η εταιρεία απαιτούσε από τους υπαλλήλους να εργάζονται αυτοπροσώπως τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα. Στις 4 Μαΐου, η εταιρεία το αύξησε έως και δύο ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο.

Από τις 23 Μαΐου, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο τρεις ημέρες την εβδομάδα. Αυτή είναι η αρχή του λεγόμενου «υβριδικού» σχεδίου εργασίας της Apple, το οποίο θα απαιτεί από τους υπαλλήλους να εργάζονται από το γραφείο τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη κάθε εβδομάδα.

Ο πρώην εργοδότης του Goodfellow, η Google έδωσε εντολή σε ορισμένες ομάδες να επιστρέψουν στην προσωπική εργασία ξεκινώντας τον περασμένο μήνα, αλλά πολλοί υπάλληλοι μπορούν να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι. Η Apple φέρεται να έχει δώσει κάποια ευελιξία σε μεμονωμένες ομάδες, επιτρέποντας στους μάνατζερ να προσαρμόζουν τις πολιτικές όπως τους βολεύει. Αυτό ωστόσο, δεν φαίνεται να ίσχυε για την ομάδα του Goodfellow.

βασικό στέλεχος

Δείτε επίσης: Πώς να μοιραστείτε μια λίστα αναπαραγωγής στο Apple Music

Ενώ ένας αριθμός υπαλλήλων της Apple φέρεται να αποχώρησε από την εταιρεία λόγω της επιμονής της για επιστροφή στο γραφείο, η αποχώρηση του Goodfellow είναι η πιο αξιοσημείωτη περίπτωση που έχει αναφερθεί δημόσια μέχρι στιγμής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS