ΑρχικήsecurityΜόνο οι μισοί από τους οργανισμούς αναθεώρησαν τις πολιτικές κυβερνοασφάλειας λόγω της...

Μόνο οι μισοί από τους οργανισμούς αναθεώρησαν τις πολιτικές κυβερνοασφάλειας λόγω της πανδημίας

Μόνο οι μισοί από τους οργανισμούς παγκοσμίως αναθεώρησαν τις πολιτικές κυβερνοασφάλειας λόγω της πανδημίας του COVID-19, αναφέρει μια νέα έρευνα.

Δείτε επίσης: Ubisoft: Τι γνωρίζουμε για το πρόσφατο περιστατικό κυβερνοασφάλειας;

πολιτικές κυβερνοασφάλειας πανδημίας

Η πανδημία του COVID-19 προκάλεσε μια ταχεία στροφή στην εργασία από το σπίτι. Ενώ οι οργανισμοί συχνά είχαν τους υπαλλήλους τους στο γραφείο — και, επομένως, η πρόσβαση στους εταιρικούς πόρους ήταν συγκεντρωμένη εκεί — η ανάγκη παροχής απομακρυσμένων επιλογών αύξησε την πιθανή επιφάνεια επίθεσης.

Δείτε επίσης: CISA: Κυκλοφόρησε λίστα με δωρεάν εργαλεία και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας

Η χρήση εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) είναι συνηθισμένη για απομακρυσμένη σύνδεση σε εταιρικά συστήματα. Ωστόσο, η πανδημία προκάλεσε την πιο διαδεδομένη χρήση προσωπικών υπολογιστών και φορητών συσκευών με διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας — και η εξάρτηση από εργαλεία τηλεδιάσκεψης και emails προκάλεσε πονοκεφάλους στις ομάδες ασφαλείας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το Ινστιτούτο Ponemon, για λογαριασμό της Intel, η παγκόσμια επιχείρηση θα δαπανήσει περίπου 172 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο φέτος. Ωστόσο, μόνο το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανανέωσε τις υπάρχουσες πολιτικές κυβερνοασφάλειας του λόγω της πανδημίας.

Όταν έγιναν αλλαγές στις υπάρχουσες πολιτικές, οφείλονταν σε παράγοντες όπως οι απαιτήσεις εργασίας από απόσταση, οι αποτυχίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, τα αυξημένα ποσοστά επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και ο κύκλος εργασιών των εργαζομένων.

Συνολικά, το 59% των οργανισμών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι οι πρακτικές τους στον κυβερνοχώρο είναι «καινοτόμες», τουλάχιστον όσον αφορά την ανίχνευση απειλών, ακολουθούμενο από το 51% που πιστεύει ότι είναι καινοτόμοι στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι τεχνολογικές επενδύσεις.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει αυτό που θα μπορούσε να γίνει ένα μόνιμο υβριδικό εργατικό δυναμικό. Οι επιχειρηματικοί οργανισμοί έχουν αναγνωρίσει ότι αυτό απαιτεί μια στροφή στις επενδύσεις, με την εξ αποστάσεως εργασία, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και την αυτοματοποίηση να αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες.

Δείτε επίσης: Σχολική Περιφέρεια αναφέρει αύξηση 334% στο κόστος κυβερνοασφάλειας

Όσον αφορά τις εφαρμογές λύσεων ασφαλείας, το 85% των ερωτηθέντων είπε ότι οι λύσεις ασφαλείας που βασίζονται σε hardware και firmware αποτελούν πλέον «υψηλή» ή «πολύ υψηλή» προτεραιότητα. Επιπλέον, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι εταιρείες τους προσπαθούσαν να ενισχύσουν την ασφάλεια σε επίπεδο hardware, έχοντας κατά νου το cloud, τα κέντρα δεδομένων, τον υπολογισμό αιχμής και τα κέντρα λειτουργιών ασφαλείας (SOC).

Η ενοποίηση των στρατηγικών μηδενικής εμπιστοσύνης είναι στο τραπέζι για τους enterprise players. Όσο η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, το 75% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει αυξημένο ενδιαφέρον για την υιοθέτηση πλαισίων πρόσβασης και προνομίων μηδενικής εμπιστοσύνης.

Οι πιέσεις της πανδημίας παρακίνησαν πολλούς οργανισμούς να καινοτομήσουν τις πρακτικές τους στον κυβερνοχώρο. Οι οργανισμοί αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγές στις πρακτικές τους στον κυβερνοχώρο λόγω απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού. Το πενήντα τρία τοις εκατό των ερωτηθέντων λέει ότι οι οργανώσεις τους ανανέωσαν τη δική τους στρατηγικής ασφάλειας λόγω της πανδημίας.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS