ΑρχικήinetΡωσία: Influencers και επιχειρήσεις σε απόγνωση λόγω ban στο Instagram

Ρωσία: Influencers και επιχειρήσεις σε απόγνωση λόγω ban στο Instagram

Influencers από τη Ρωσία δημοσίευσαν τα τελευταία τους stories στο Instagram το Σαββατοκύριακο, εκφράζοντας τη λύπη τους για την απομάκρυνσή τους από τη social media εφαρμογή.

Αυτό το [Instagram] είναι η ζωή μου, αυτή είναι η ψυχή μου. Με αυτό ξυπνάω και κοιμάμαι τα τελευταία πέντε χρόνια“, είπε μέσα σε δάκρυα η fashion blogger Karina Nigay, η οποία έχει σχεδόν 3 εκατομμύρια followers. “Είμαι σε κατάσταση αγανάκτησης και όχι σε κατάσταση αποδοχής“.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Η Meta είναι «εξτρεμιστική οργάνωση» – ban σε Instagram/WhatsApp

influencers Instagram Ρωσία
Ρωσία: Influencers και επιχειρήσεις σε απόγνωση λόγω ban στο Instagram

Οι Ρώσοι εισαγγελείς ζήτησαν πρόσφατα τον αποκλεισμό της πρόσβασης στο Instagram αφού η μητρική εταιρεία, Meta, επιβεβαίωσε ότι χαλάρωσε τις πολιτικές της σχετικά με τη ρητορική μίσους προς τους Ρώσους στρατιώτες και τον Vladimir Putin σε ορισμένες χώρες. Ωστόσο, η Meta διευκρίνισε τη Δευτέρα ότι “οι εκκλήσεις για θάνατο αρχηγού κράτους” δεν επιτρέπονται.

Τη Δευτέρα, το Instagram, που είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα social media μεταξύ των νεαρών Ρώσων, δεν ήταν πλέον προσβάσιμο.

Η Karina Istomina, μια δημοφιλής DJ και influencer του Instagram με περισσότερους από 400.000 ακόλουθους, είπε: “Περίπου το ήμισυ του εισοδήματός μου προερχόταν από διαφημίσεις στο Instagram. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, είμαι απολύτως συντετριμμένη που χάνω τη σελίδα μου. Διατηρούσα το προφίλ μου για πάνω από 10 χρόνια. Το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να βρω νέες πηγές εισοδήματος, θα πρέπει να ξαναβρώ τον εαυτό μου“.

Λίγο πριν τον αποκλεισμό, το Instagram χρησιμοποιούνταν από πολλούς Ρώσους που εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην εισβολή στην Ουκρανία. Ρώσοι καλλιτέχνες, bloggers και αθλητές χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή για να μιλήσουν εναντίον του πολέμου. Πριν προχωρήσει σε αποκλεισμό του Instagram, η Ρωσία είχε ήδη ξεκινήσει μια καταστολή ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης, μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Η Μόσχα είχε ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook και το Twitter, κατηγορώντας τις δύο πλατφόρμες για παραβίαση των “δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων υπηκόων. Οι ρωσικές ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, η οποία ανήκει επίσης στη Meta, δεν θα επηρεαστεί καθώς είναι “μέσο επικοινωνίας, όχι πηγή πληροφοριών”.

Δείτε επίσης: Το Instagram αφήνει τους Live creators να προσθέτουν moderators

Ο Πούτιν έχει εισβάλει σε ένα κυρίαρχο έθνος και διεξάγει πόλεμο εκεί… Είναι σαφές ότι ο Πούτιν δεν νοιάζεται για τους ανθρώπους εδώ και πολύ καιρό“, έγραψε μια άλλη δημοφιλής προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας.

Το ban στο Instagram έχει προκαλέσει ταραχή και σε πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη Ρωσία, αφού αποτελούσε την κυρίαρχη πλατφόρμα για διαφήμιση, οργάνωση πωλήσεων και επικοινωνία με πελάτες. Ο αποκλεισμός της εφαρμογής πιθανότατα θα υπονομεύσει περαιτέρω το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα.

Το Instagram έγινε το σπίτι μας, η γέφυρα μας με τον έξω κόσμο“, είπε η Dilyara Minrakhmanova, η οποία διευθύνει τη μάρκα ρούχων Outlaw στη Μόσχα. “Είναι οδυνηρό να σκεφτόμαστε ότι θα τα χάσουμε όλα“, είπε η Minrakhmanov, προσθέτοντας ότι το 96% της επισκεψιμότητας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέεται με εφαρμογές της Meta.

Πολλοί influencers και επιχειρήσεις όπως η Outlaw δημοσίευαν την Κυριακή συνδέσμους προς τα Telegram και VKontakte channels, δύο πλατφόρμες που ιδρύθηκαν από τη Ρωσία και θα καλωσορίσουν νέους χρήστες.

Ρωσία: Influencers και επιχειρήσεις σε απόγνωση λόγω ban στο Instagram

Ωστόσο, καθώς πολλοί επικριτές του Κρεμλίνου μετακινούνται πλέον στο Telegram, οι ειδικοί λένε ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων ενδέχεται σύντομα να αποκλειστεί.

Την Κυριακή, πολλοί Ρώσοι ήταν απασχολημένοι με τη δημιουργία νέων καναλιών στο Telegram, ενώ άλλοι είπαν ότι δεν ήταν ακόμη έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Instagram, αναζητώντας τρόπους να αποφύγουν την απαγόρευση.

Δείτε επίσης: Το Instagram αφαιρεί τα Boomerang και Hyperlapse από τα app stores

Οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για υπηρεσίες VPN στη χώρα σχεδόν διπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Top10VPN, μια βρετανική εταιρεία που ερευνά και προτείνει private network services.

Η Tanya Mingalimova, μια blogger με περισσότερους από 250.000 followers στο Instagram, έγραψε το απόγευμα της Κυριακής: “Τα σχέδιά μου για το βράδυ είναι να πάρω δείπνο και μετά να εγκαταστήσω ένα VPN“.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS