ΑρχικήinetΕπιστροφή στο γραφείο; Τι μπορεί να απειλήσει την παραγωγικότητα σας

Επιστροφή στο γραφείο; Τι μπορεί να απειλήσει την παραγωγικότητα σας

Επιστροφή στο γραφείο; Τι θα μπορούσε να απειλήσει την παραγωγικότητα σας και τι κάνουν οι εργοδότες για εσάς!

Η στροφή προς την υβριδική εργασία έχει βοηθήσει πολλούς εργοδότες στο να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στο προσωπικό τους, δίνοντας στους εργαζόμενους την ελευθερία να εργάζονται από το σπίτι ή να έρχονται στο γραφείο.

Δείτε επίσης: Microsoft: Το 50 τοις εκατό των ηγετών έχουν σχέδια για πλήρη επιστροφή στο γραφείο

Επιστροφή γραφείο
Επιστροφή στο γραφείο; Τι μπορεί να απειλήσει την παραγωγικότητα σας

Φαίνεται πως δεν ήταν όλες οι εταιρείες δεκτικές στα μαθήματα των δύο τελευταίων ετών σχετικά με τις νέες πρακτικές στο χώρο εργασίας και τις προσδοκίες των εργαζομένων.

Αυτό σημαίνει ότι μελλοντικά οι εργοδότες θα μπορούσαν να βρεθούν σε δύσκολη θέση εάν δεν αφιερώσουν χρόνο για να διευθετήσουν ορισμένα κοινά παράπονα στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με έκθεση της πλατφόρμας analytics SaaS, της Time Is Ltd και της εταιρείας έρευνας αγοράς, Ascend2.

Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 255 ηγέτες ανθρώπινου δυναμικού σε αμερικανικές εταιρείες επεσήμανε μια σειρά από «red flags» που απειλούσαν να παρεμποδίσουν την παραγωγικότητα, τη δέσμευση και τη συνεργασία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας – κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει τον όλεθρο στην απόδοση της εταιρείας και στις προσπάθειες προσλήψεων.

Μεταξύ αυτών ήταν η εμμονή της κουλτούρας των meetings, με το 41% ​​των ερωτηθέντων να το αναφέρουν ως κορυφαία πρόκληση για τη βελτίωση της εμπειρίας των εργαζομένων. Οι συντάκτες της έκθεσης είπαν ότι πάρα πολλά meetings «διαρκούσαν πολύ, είχαν κακό χρονοδιάγραμμα και έλλειψη εστίασης», οπότε ως αποτέλεσμα μειωνόταν η παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Τα δύο τρίτα (67%) των ερωτηθέντων συμφώνησαν σθεναρά ότι το να επιτραπεί στους υπαλλήλους να επιλέξουν ποια meetings θα παρακολουθήσουν θα βελτίωνε την παραγωγικότητα τους, σε σύγκριση με το 26% που σχεδόν συμφώνησε και το 7% που διαφωνούσε έντονα.

Δείτε επίσης: Το Spotify κλείνει το γραφείο του στη Ρωσία ως απάντηση στην επίθεση στην Ουκρανία

Το να κάνετε τις συναντήσεις πιο αποτελεσματικές είναι μια πρόκληση – το 38% των ηγετών Ανθρώπινου Δυναμικού είπε ότι η μέτρηση της αποτελεσματικότητας των συναντήσεων ήταν πολύ δύσκολη, αλλά μια καλή αρχή θα ήταν το να εξετάσετε τη συχνότητα και τη διάρκεια των συναντήσεων. Μπορεί μια ωριαία συνάντηση να μειωθεί στα 30 λεπτά, για παράδειγμα; Ομοίως, μπορεί μια καθημερινή συνάντηση να μειωθεί σε δύο φορές την εβδομάδα;

Επίσης, οι χώροι εργασίας πλήττονται από διάφορα θέματα συνεργασίας, σε μεγάλο βαθμό λόγω της ασυνεπούς χρήσης των εργαλείων email, άμεσων μηνυμάτων και βιντεοσύσκεψης.

Επιστροφή γραφείο
Επιστροφή στο γραφείο; Τι μπορεί να απειλήσει την παραγωγικότητα σας

Σύμφωνα με την έκθεση της Time Is Ltd, η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τη συνεργασία ήταν η κορυφαία πρόκληση εμπειρίας εργαζομένων κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, και αυτό έγινε μόνο πιο περίπλοκο καθώς προχωρούσε η πανδημία και οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται από το σπίτι.

Περισσότεροι από 8 στους 10 ερωτηθέντες (84%) δήλωσαν ότι λάμβαναν περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ποτέ και υπήρχε παρόμοια απάντηση όταν οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν σχετικά με τη χρήση άμεσων μηνυμάτων (80%) επικοινωνίας μέσω βίντεο (83%) και εργαλείων κοινής χρήσης αρχείων (77%).

Η χρήση του email και των άμεσων μηνυμάτων πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο, ανέφερε η έκθεση, ενώ οι βιντεοκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται παρόμοια με τις προσωπικές συναντήσεις, καθώς οι εργοδότες θα πρέπει να εστιάζουν στη διάρκεια, τη συχνότητα και το αν είναι απολύτως απαραίτητες.

Ένα άλλο σημαντικό red flag που πρέπει να λάβουν υπόψη οι εργαζόμενοι είναι η σημασία που δίνει η εταιρεία στην εμπειρία τους.

Δείτε επίσης: Γραφείο Copyright των ΗΠΑ: Ένα AI δεν μπορεί να έχει πνευματικά δικαιώματα

Η έκθεση της Time Is Ltd ανέφερε ότι αυτός είναι ένας τομέας που οι εργοδότες αγωνίζονται να καταβάλουν σημαντική προσπάθεια – κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολίες πρόσληψης και διατήρησης σε μια στενή αγορά εργασίας.

Ενώ το 58% των ερωτηθέντων είπε ότι η βελτίωση της ικανοποίησης των εργαζομένων ήταν κορυφαίος στόχος, η έκθεση ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι «θα περίμεναν πιο συγκεκριμένες λύσεις» που θα επηρέαζαν άμεσα την εμπειρία τους στην εργασία βελτιώνοντας την ευημερία, την παραγωγικότητα και τη δέσμευση.

Ο υψηλός κύκλος εργασιών, οι κακές διαδικασίες ενσωμάτωσης και η έλλειψη εστίασης στη διατήρηση είναι μόνο μερικοί τομείς ευκαιρίας για τους ηγέτες ανθρώπινου δυναμικού σύμφωνα με την έκθεση.

Το 72% των στελεχών αισθάνεται έντονα ότι η τρέχουσα δυναμική του χώρου εργασίας είναι βιώσιμη για τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια…ΑΛΛΑ μόνο το 42% των μη εκτελεστικών ρόλων νιώθουν το ίδιο. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά στην αντίληψη του τι είναι βιώσιμο. Πώς, λοιπόν
μπορούν τα στελέχη να έχουν μια σαφή εικόνα της πραγματικής εμπειρίας των εργαζομένων για καλύτερη ευθυγράμμιση των στόχων στις ανάγκες του εργατικού τους δυναμικού;

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS