ΑρχικήinetΟι υπάλληλοι της Apple επικρίνουν την νέα πολιτική εργασίας από το σπίτι

Οι υπάλληλοι της Apple επικρίνουν την νέα πολιτική εργασίας από το σπίτι

Μια ομάδα εργαζομένων της Apple έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στην εκτελεστική ομάδα της εταιρείας διαμαρτυρόμενη για τη νέα πολιτική της που επιτρέπει μόνο δύο ημέρες εργασίας από το σπίτι, ανέφερε το iMore. Είπαν ότι τα επιχειρήματα της Apple για την εφαρμογή της πολιτικής δεν ευσταθούν και ότι η νέα πολιτική εργασίας από το σπίτι είναι άκαμπτη και θα οδηγήσει σε ένα «νεότερο, πιο λευκό, πιο ανδροκρατούμενο, πιο νευρο-κανονιστικό, πιο ικανό» εργατικό δυναμικό.

Δείτε επίσης: Η Apple λέει ότι χρησιμοποιεί περισσότερα ανακυκλωμένα υλικά από ποτέ

apple πολιτική εργασίας σπίτι

Τον Μάρτιο, η Apple ανακοίνωσε ότι οι εταιρικοί υπάλληλοι θα επιστρέψουν στο γραφείο και θα πρέπει να είναι εκεί τουλάχιστον για δύο ημέρες την εβδομάδα έως τις 2 Μαΐου. Από τις 23 Μαΐου, θα αλλάξει σε ένα υβριδικό μοντέλο με υποχρεωτικές ημέρες γραφείου τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Tim Cook χαρακτήρισε τα οφέλη της προσωπικής συνεργασίας ως «αναντικατάστατα».

Δείτε επίσης: Η Apple ξανά στο στόχαστρο της ΕΕ για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά

Ωστόσο, η επιστολή αντικρούει αυτά τα επιχειρήματα λέγοντας ότι η προσωπική συνεργασία δεν χρειάζεται να είναι ούτε καν μηνιαία σε ορισμένες περιπτώσεις. Επίσης, αμφισβητήθηκε το ότι η εταιρεία πιστεύει ότι η προσωπική επικοινωνία θα βοηθήσει στο να ενωθούν οι ομάδες, προσθέτοντας ότι τα εργαλεία όπως το Slack είναι καλύτερα για συνεργασία. Επιπλέον, τα ανοιχτά γραφεία της Apple περιορίζουν τη συγκέντρωση που «απαιτείται για δημιουργικότητα και… βαθιά σκέψη», είπαν.

Σημείωσε ότι η καθημερινή μετακίνηση στο γραφείο «είναι τεράστια σπατάλη χρόνου καθώς και ψυχικών και σωματικών πόρων». Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι η πολιτική ευνοεί άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζουν κοντά στο γραφείο. «Εν ολίγοις, θα οδηγήσει σε προνόμια που αποφασίζουν ποιος μπορεί να εργαστεί για την Apple και όχι ποιος θα είναι ο καλύτερος».

Ίσως το πιο συναρπαστικό επιχείρημα ήταν ότι η Apple ήταν υποκριτική στον τρόπο που εμπορεύεται τα δικά της προϊόντα. “Λέμε σε όλους τους πελάτες μας πόσο εξαιρετικά είναι τα προϊόντα μας για απομακρυσμένη εργασία, ωστόσο εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να εργαστούμε εξ αποστάσεως;” αναφέρει η επιστολή. “Πώς μπορούμε να περιμένουμε από τους πελάτες μας να μας πάρουν στα σοβαρά; Πως θα μπορέσουμε να διορθώσουμε τα προϊοντα που προορίζονται για την εξ αποστάσεως εργασία αν δεν τα δοκιμάσουμε εμείς οι ίδιοι;”

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην επιστολή ότι η εργασία από το γραφείο είναι μια τεχνολογία του περασμένου αιώνα και δεν είναι δυνατόν μια εταιρεία σαν την Apple να μένει αγκιστρωμένη σε παρελθοντικές πρακτικές.

Δείτε επίσης: Η Apple μηνύει την chip startup Rivos ότι έκλεψε τα εμπορικά της μυστικά

Η επιστολή είναι άλλο ένα σημάδι της αυξανόμενης δυσαρέσκειας των εργαζομένων στην Apple, η οποία συχνά εμφανίζεται ως προοδευτική. Η εταιρεία αντιμετωπίζει και μια έρευνα από το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ, το οποίο εξετάζει καταγγελίες για εχθρικές συνθήκες εργασίας.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS