ΑρχικήinetΗΠΑ - Uber: Προαιρετικές οι μάσκες COVID-19 για οδηγούς και πελάτες

ΗΠΑ – Uber: Προαιρετικές οι μάσκες COVID-19 για οδηγούς και πελάτες

Οι μάσκες προσώπου είναι πλέον προαιρετικές για τους πελάτες και τους οδηγούς της Uber στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη, λίγο αφότου αρκετές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν παρόμοια αλλαγή πολιτικής.

Δείτε επίσης: Η Pfizer προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση εφαρμογής ανίχνευσης του COVID-19

Uber μάσκες

«Η εντολή CDC που απαιτεί μάσκες κατά τη χρήση πλατφορμών rideshare όπως η Uber δεν ισχύει πλέον και έχουμε αναθεωρήσει τις πολιτικές μας για τη μάσκα COVID-19 και τα μπροστινά καθίσματα αναλόγως», έγραψε η Uber σε email που στάλθηκαν στους χρήστες την Τρίτη.

Η Uber δεν θα απαιτεί πλέον από τους πελάτες να κάθονται στα πίσω καθίσματα των οχημάτων, αλλά ζήτησε από τους αναβάτες να απέχουν από τη χρήση των μπροστινών καθισμάτων εκτός εάν είναι πολλά άτομα οπότε κάποιος θα αναγκαστεί να κάτσει μπροστά.

Δείτε επίσης: COVID-19: Η Google χαλαρώνει τα μέτρα για τους υπαλλήλους

Επίσης, η Uber λέει ότι ορισμένοι άνθρωποι αισθάνονται πιο ασφαλείς φορώντας μάσκα «λόγω προσωπικών ή οικογενειακών καταστάσεων υγείας», επομένως οι οδηγοί και οι πελάτες θα πρέπει να σέβονται ο ένας τις προτιμήσεις του άλλου.

Uber μάσκες

Η αλλαγή έρχεται μετά την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή στη Φλόριντα τη Δευτέρα ότι το CDC υπερέβη την εξουσία του να απαιτεί μάσκες σε αεροπλάνα και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών δεν θα επιβάλλει πλέον τις μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αεροπορικές εταιρείες όπως η United, η Delta και η Alaska έχουν πει ότι οι μάσκες σταματούν να απαιτούνται. Και η Amtrak (National Railroad Passenger Corporation) έκανε τις μάσκες προαιρετικές.

Δείτε επίσης: Το Spotify ενημερώνει τις πολιτικές για τον COVID-19 μετά το σκάνδαλο με τον Joe Rogan

Οι μάσκες ενδέχεται να εξακολουθούν να απαιτούνται από το νόμο σε ορισμένα jurisdictions, ανέφερε το email της Uber, και σε αυτές τις περιοχές θα ισχύουν οι τοπικοί κανονισμοί.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS