ΑρχικήsecurityΒρετανική εταιρεία εξαλείφει online απάτες μέσω της μηχανικής μάθησης!

Βρετανική εταιρεία εξαλείφει online απάτες μέσω της μηχανικής μάθησης!

Η Ravelin, μία βρετανική εταιρεία που χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να καταπολεμήσουν απάτες κατά τις online πληρωμές, έχει συγκεντρώσει νέα χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο γύρος της σειράς C διευθύνεται από την “Draper Esprit”, με τη συμμετοχή των υπαρχόντων επενδυτών Amadeus Capital Partners, BlackFin Tech και Passion Capital. Η Ravelin αποκάλυψε μία χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στη σειρά Β τον Σεπτέμβριο του 2018.

βρετανική εταιρεία

Έχοντας ξεκινήσει το 2016, η Ravelin χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση καθώς και τεχνολογίες δικτύου γραφημάτων για να βοηθήσει τις online επιχειρήσεις να μειώσουν τις απώλειες που προκύπτουν από τις online απάτες, καθώς και να βελτιώσουν τα ποσοστά αποδοχής παραγγελιών. Όσον αφορά την προσαρμογή στην αγορά προϊόντων, η βρετανική εταιρεία αναφέρει ότι σημείωσε για πρώτη φορά επιτυχία σε μεγάλες αγορές τροφίμων, αλλά έκτοτε έχει επεκταθεί στους κλάδους των ταξιδιών, των εισιτηρίων, της ψυχαγωγίας, του gaming και του gambling. Εκτός από τον εντοπισμό της απάτης που συνδέεται με πιστωτικές κάρτες, η Ravelin συνεργάζεται επίσης με πελάτες για να εντοπίσει παραβιασμένους λογαριασμούς (“ανάληψη λογαριασμού”) και να αντιμετωπίσει απάτες προμηθευτών στις αγορές. Στην “ανάληψη λογαριασμού”, οι απατεώνες χρησιμοποιούν credentials που έχουν εκτεθεί σε παραβιάσεις δεδομένων προκειμένου να αναλάβουν τον online λογαριασμό ενός ατόμου για δική τους χρήση, ή για να τα πουλήσουν στο dark web.

βρετανική εταιρεία vs online απάτες

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Ravelin, Gerry Carr, δήλωσε πως η εταιρεία διαθέτει ένα προϊόν που τους βοηθά να διασφαλίσουν λογαριασμούς, να εντοπίσουν λογαριασμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο και να βοηθήσουν έναν έμπορο να ανακτήσει τον λογαριασμό για τον αρχικό χρήστη. Πρόσθεσε, ακόμη, πως πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα που εξελίσσεται γρήγορα, δεδομένου ότι είναι πολύ εύκολο να συμβεί. Ένα άλλο περιστατικό που παρατηρείται συχνά είναι η λεγόμενη “κατάχρηση κινήτρων”, κατά την οποία χρήστες ξανά χρησιμοποιούν ή και μοιράζονται κουπόνια και κίνητρα εγγραφής, με στόχο την εξαπάτηση ενός εμπόρου. Για να αποφευχθεί αυτό, η βρετανική εταιρεία μπορεί να χαρτογραφήσει το δίκτυο των χρηστών και τους σχετικούς κωδικούς κουπονιών, για να εντοπίσει εάν ένα κουπόνι χρησιμοποιείται ήδη από άλλον χρήστη και να το αποκλείσει.

Ο Carr επεσήμανε πως η εταιρεία μπορεί να βοηθήσει μια αγορά να εντοπίσει ενδεχόμενη ανώμαλη δραστηριότητα στο δίκτυο και να σταματήσει μία “δόλια” συμπεριφορά. Η Ravelin αναπτύσσει επίσης το “Ravelin Accept”, ένα προϊόν που έχει ως στόχο να βοηθήσει επιχειρήσεις να πλοηγηθούν στο PDS2 και να “αποδεχτούν με αυτοπεποίθηση”, αντί να απορρίψουν, περισσότερες συναλλαγές. Το PSD2 συνεπάγεται ότι απαιτείται πολύ περισσότερος έλεγχος ταυτότητας για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Τέλος, η Ravelin τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει τον γύρο της σειράς C για να επενδύσει περαιτέρω σε αυτές τις καινοτομίες και να προσεγγίσει περισσότερες αγορές και βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS