ΑρχικήsecurityAmazon: Θέλει να φέρει τους απατεώνες αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη

Amazon: Θέλει να φέρει τους απατεώνες αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη

Amazon

Η Amazon αποτελεί τη μεγαλύτερη online αγορά του κόσμου. Στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι το παν. Γι’ αυτό το λόγο, η Amazon έχει προσπαθήσει να πάρει κάποια μέτρα για να κρατήσει μακριά από την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου τους απατεώνες. Ωστόσο, μερικές φορές, κάποιοι από αυτούς μπορεί να ξεπεράσουν το πρώτο επίπεδο άμυνας. Σε αυτό το σημείο, “μπαίνει στο παιχνίδι” το νέο τμήμα της Amazon.

Η Amazon δημιουργεί ένα νέο τμήμα, που θα ελέγχει τους εμπόρους που προσπαθούν να προωθήσουν στην πλατφόρμα της ψεύτικα προϊόντα ή να εξαπατήσουν τους χρήστες. Τελικός στόχος της εταιρείας είναι να τους φέρει αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη.

Η Amazon διαθέτει ήδη ένα ισχυρό τμήμα για την καταπολέμηση της απάτης, το οποίο, σε πολλές περιπτώσεις, είναι σε θέση να αποκλείσει ύποπτα προϊόντα και κακόβουλους εμπόρους προτού καν μπορέσουν να δημοσιεύσουν ένα προϊόν προς πώληση. Πέρυσι, η εταιρεία δημιούργησε το Project Zero, για την παρεμπόδιση των απατεώνων.

Ακόμη και με όλα αυτά τα προληπτικά μέτρα, κάποιοι απατεώνες καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην online αγορά της εταιρείας.

Η νεοσύστατη μονάδα “Counterfeit Crimes Unit” είναι μια διεπιστημονική ομάδα που αποτελείται από έμπειρους ερευνητές, πρώην ομοσπονδιακούς εισαγγελείς και αναλυτές δεδομένων που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση υποθέσεων στις οποίες οι πωλητές καταφέρνουν να περάσουν από το πρώτο στρώμα άμυνας της Amazon. Τα μέλη της ειδικής ομάδας θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της Amazon, θα αντλούν πληροφορίες από τους υπεύθυνους επεξεργασίας πληρωμών και θα αξιοποιούν τα στοιχεία αυτά για να αποκαλύψουν την πραγματική ταυτότητα των απατεώνων.

Amazon

Με τη βοήθεια των αρχών επιβολής του νόμου, η Amazon θα μπορούσε να φέρει τους απατεώνες αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της. Τα μέλη της ομάδας Counterfeit Crimes Unit θα συνεργάζονται, επίσης, απευθείας με τα brands για να κάνουν κοινές έρευνες ή για να συζητούν τα ευρήματά τους από μεμονωμένες έρευνες.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS