ΑρχικήsecurityΕιδικοί ασφαλείας προς Αυστραλία: Βασιστείτε στις τοπικές τεχνολογίες

Ειδικοί ασφαλείας προς Αυστραλία: Βασιστείτε στις τοπικές τεχνολογίες

Οι ειδικοί στον κυβερνοχώρο έχουν παροτρύνει την Αυστραλία να εξαρτάται λιγότερο από τις επιχειρήσεις, τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία του εξωτερικού για την άμυνά της εναντίον των hacker καθώς θέτει τις τελευταίες της πινελιές στη νέα στρατηγική ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του έθνους.

Οι ξένοι πάροχοι είναι υπεύθυνοι για τα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στην Αυστραλία, με τις τοπικές εταιρείες να μην βρίσκονται ανάμεσα στους 15 μεγαλύτερους παρόχους λογισμικού στην τοπική αγορά.

Οι Sydney Morning Herald και The Age αποκάλυψαν ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας της κυβέρνησης θα παραδώσει συμβουλές από αυτήν την εβδομάδα προτρέποντάς την χώρα να επενδύσει στην τοπική βιομηχανία για να ενισχύσει την άμυνα του έθνους.

Αυστραλία τοπικές τεχνολογίες

Η κυβέρνηση περιμένει την έκθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Βιομηχανίας, υπό την προεδρία του διευθύνοντος συμβούλου της Telstra, Andrew Penn, πριν ολοκληρώσει τη νέα τετραετή στρατηγική της για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η έκθεση της βιομηχανικής επιτροπής, η οποία αναμένεται να παροτρύνει την κυβέρνηση να επενδύσει σε περισσότερη κατάρτιση, θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με ανώτερες κυβερνητικές πηγές.

Οι συμβουλές έρχονται μετά από πολλές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον όλων των επιπέδων κυβέρνησης, βιομηχανίας και πολιτικών οργανώσεων που αντιμετώπισε η Αυστραλία, πίσω από τις οποίες πιστεύουν ότι βρίσκεται η Κίνα.

Ο Fergus Hanson, διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Πολιτικής στον κυβερνοχώρο στο Αυστραλιανό Ινστιτούτο Πολιτικής Στρατηγικής, δήλωσε ότι η Αυστραλία πρέπει να αυξήσει την επένδυσή της σε ανθρώπινους πόρους ως πρώτο βήμα, ενώ ενδέχεται επίσης να απαιτούνται κατευθυντήριες γραμμές για τις δημόσιες συμβάσεις που ορίζουν ένα ελάχιστο επίπεδο τοπικού περιεχομένου.

Ο κ. Hanson είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να καθορίσει με σαφήνεια ποιοι τομείς ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θέλει να έχουν κυρίαρχη ικανότητα, ώστε η επιχειρηματική κοινότητα να μπορεί να επενδύει σε αυτούς τους τομείς.

Η κυβέρνηση Morrison έχει ήδη επισημάνει την ανάπτυξη ενός «κυρίαρχου cloud» για τη διατήρηση των δεδομένων των Αυστραλών για την προστασία προσωπικών πληροφοριών από κυβερνήσεις και εταιρείες του εξωτερικού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η κορυφαία υπηρεσία υπεράσπισης στον κυβερνοχώρο της χώρας, η “Australian Signals Directorate’, θα προσλάβει επίσης 500 υπαλλήλους και θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές της λαμβάνοντας ενίσχυση ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κ. Hanson είπε ότι η διεύθυνση δυσκολεύτηκε να βρει άτομα με τις απαιτούμενες δεξιότητες για να συμπληρώσει τις 500 θέσεις.

Ο Alex Scandurra, αναδυόμενος εμπειρογνώμονας τεχνολογίας και διευθύνων σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού κόμβου καινοτομίας Stone & Chalk, δήλωσε ότι η ύπαρξη κυρίαρχης ικανότητας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο θα ήταν επωφελής για την εθνική ασφάλεια της Αυστραλίας και την οικονομία της.

Ο κ. Scandurra είπε ότι η πολιτική των δημοσίων συμβάσεων πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση των επενδύσεων στην τοπική βιομηχανία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

«Μια κυρίαρχη βιομηχανική ικανότητα δεν αφορά μόνο την ικανότητα κάλυψης των απαιτήσεων δεξιοτήτων με τους Αυστραλούς υπηκόους – αλλά και τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε με προμηθευτές που ανήκουν και εδρεύουν στην Αυστραλία και υπόκεινται στους νόμους και την εποπτεία μας», είπε.

“Προς το παρόν, εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από προμηθευτές εξωτερικού για τα εργαλεία και τα προϊόντα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, κάτι που δεν είναι το ιδανικό.

“Δεν γνωρίζουμε πάντα ποιος άλλος είναι πελάτης αυτών των προμηθευτών, δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι τι συμβαίνει στα δεδομένα που συλλέγουν από τις αλληλεπιδράσεις τους με εμάς και έχουν την έδρα τους σε άλλες χώρες.”

“Ακόμα κι αν αυτές οι χώρες είναι σύμμαχοι, θα ήταν κατά πολύ προτιμότερο να προμηθευόμαστε εργαλεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από εταιρείες που εδρεύουν στην Αυστραλία και υπόκεινται σε αυστραλιανούς νόμους και κανονισμούς”.

Ο κ. Scandurra είπε ότι η Αυστραλία έχει ήδη μια σημαντική έλλειψη δεξιοτήτων στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και είναι πιθανό αυτό να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ειδικά εάν οι εταιρείες συνεχίσουν να ψάχνουν στο εξωτερικό για να βρουν τους συνεργάτες τους.

Μια έκθεση της AustCyber ​​πέρυσι διαπίστωσε ότι η Αυστραλία μπορεί να χρειαστεί περίπου 17.000 επιπλέον εργαζόμενους στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έως το 2026, προκειμένου ο τομέας να αξιοποιήσει το πλήρες αναπτυξιακό δυναμικό του.

Η Sarah Sloan, από την παγκόσμια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Palo Alto Networks, η οποία εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να προωθηθεί η αυστραλιανή καινοτομία στον κυβερνοχώρο, αλλά η κυβέρνηση δεν πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά στις τοπικές τεχνολογίες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS