ΑρχικήsecurityΣτοιχεία 40.000 πολιτών των ΗΠΑ διέρρευσαν στο Dark Web

Στοιχεία 40.000 πολιτών των ΗΠΑ διέρρευσαν στο Dark Web

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, οι πληροφορίες περισσότερων από 40.000 πολιτών των ΗΠΑ, μαζί με τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισής τους έχουν εκτεθεί στο Dark Web.

Dark Web

Όπως δήλωσε ένας κακόβουλος παράγοντας, που δραστηριοποιείται στις αγορές του Dark Web, ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του προσωπικά στοιχεία για περισσότερους από 40.000 πολίτες των ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει η βάση δεδομένων που διέρρευσε ο hacker είναι οι ακόλουθες:

  • Όνομα
  • Επίθετο
  • Διεύθυνση
  • Πόλη
  • Πολιτεία
  • Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης (SSN)
  • Ημερομηνία γέννησης (DOB)

Οι ερευνητές ασφαλείας της Cyble, κατάφεραν να εντοπίσουν τα δεδομένα και να τα αναλύσουν. Στη συνέχεια κατηγοριοποίησαν τις πληροφορίες στην πλατφόρμα παρακολούθησης και κοινοποίησης παραβιάσεων δεδομένων της εταιρείας, AmiBreached.com.

Όσοι από τους πολίτες υποπτεύονται ότι ανήκουν σε εκείνους που παραβιάστηκαν τα δεδομένα τους, μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν ερωτήσεις ή να ελέγξουν αν έχουν όντως διαρρεύσει οι πληροφορίες τους στο Dark Web.

Οι παραβιάσεις έγιναν γνωστές ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών.

Dark Web

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι χρήστες για να προστατευτούν από τέτοιου είδους διαρροές των δεδομένων τους: Αρχικά δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιούν προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών πληροφοριών μέσω τηλεφώνου, email ή SMS. Επίσης πρέπει να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να εφαρμόζουν έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων όπου αυτό είναι δυνατόν. Να παρακολουθούν τακτικά τις οικονομικές τους συναλλαγές και σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποια ύποπτη κίνηση να επικοινωνήσουν άμεσα με την τράπεζά τους. Επιπλέον συστήνεται η ενεργοποίηση της δυνατότητας αυτόματης ενημέρωσης λογισμικού στον υπολογιστή και σε άλλες συσκευές, όπου αυτή είναι δυνατή. Τέλος οι χρήστες συμβουλεύονται να χρησιμοποιούν ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS