ΑρχικήinetΠεντάγωνο: Το Joint AI Center τεστάρει τα πρώτα θανατηφόρα project

Πεντάγωνο: Το Joint AI Center τεστάρει τα πρώτα θανατηφόρα project

Ο νέος διευθυντής του Joint Artificial Intelligence Center (JAIC), Nand Mulchandani, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο στις 8 Ιουλίου, όπου έδειξε τι είναι προτεραιότητα για το Joint AI Center και πώς εκτυλίσσονται τα τρέχοντα project.

Η συνέντευξη τύπου έρχεται δύο χρόνια μετά την αποχώρηση της Google από το Project Maven, επίσης γνωστό ως Algorithmic Warfare Cross-Functional Team. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το project που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 στόχευε στην ανάπτυξη «αλγορίθμων υπολογιστικής όρασης που χρειάζονταν για να βοηθήσουν στρατιωτικούς και πολιτικούς αναλυτές που βαρύνονται από τον τεράστιο όγκο βίντεο-δεδομένων πλήρους κίνησης που συλλέγει το DOD καθημερινά για την υποστήριξη των λειτουργιών της ανταρσίας και της αντιτρομοκρατίας.”

Joint AI Center Πεντάγωνο

Ένας από τους κύριους στόχους για το Πεντάγωνο ήταν να εφαρμοστούν αλγόριθμοι στα «συστήματα μάχης» μέχρι το τέλος του 2017.

Η πρόταση επικρίθηκε από πολλούς, συμπεριλαμβανομένων 3.000 υπαλλήλων της Google που υπέγραψαν μια αναφορά διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή της εταιρείας στο έργο.

Σύμφωνα με τον Mulchandani, αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει για το Πεντάγωνο και το JAIC λαμβάνει τώρα υποστήριξη από εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Google.

«Έχουμε τεράστια υποστήριξη και ενδιαφέρον από τη βιομηχανία τεχνολογίας για την συνεργασία του JAIC με το DoD», δήλωσε ο Mulchandani. «[Έχουμε] εμπορικά συμβόλαια και συνεργαζόμαστε με όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και AI – συμπεριλαμβανομένης της Google.”

Ο Mulchandani βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον προκάτοχό του, αρχηγό Jack Shanahan, σε ότι αφορά τη σχέση μεταξύ του Joint AI Center (JAIC) και της Silicon Valley. Ο Shanahan ίδρυσε το JAIC το 2018 και είχε μια τεταμένη σχέση με τον κλάδο της τεχνολογίας, ενώ ο Mulchandani πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του ως μέρος αυτού καθώς έχει διευθύνει πολλές εταιρείες startup.

Το JAIC 2.0

Το Joint AI Center (JAIC) δημιουργήθηκε το 2018 με έμφαση σε τομείς χαμηλού τεχνολογικού κινδύνου, όπως η ανακούφιση από καταστροφές και η προγνωστική συντήρηση. Τώρα με την πρόοδο αυτών των έργων, γίνεται δουλειά για τη μετάβασή τους στην παραγωγή.

Το Termed JAIC 2.0, το νέο σχέδιο περιλαμβάνει έξι πρωτοβουλίες αποστολής που βρίσκονται σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων των κοινών επιχειρήσεων μάχης, του μετασχηματισμού επιχειρηματικών διαδικασιών, την μείωση και προστασία απειλών, το κοινό logistics και τον κοινό πόλεμο πληροφοριών. Η τελευταία προσθήκη περιλαμβάνει τα cyber operations.

Το Joint AI Center (JAIC) δεν έχει παρουσιάσει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το νέο project, αλλά ο Mulchandani αναφέρθηκε σε αυτό λέγοντας ότι θα ελεγχθεί πλήρως από τους ανθρώπους.

Ο Mulchandani απάντησε σε μια ερώτηση από έναν δημοσιογράφο σχετικά με τις δηλώσεις του στρατηγού Shanahan ως διευθυντή που είχε μιλήσει για μια θανατηφόρα εφαρμογή AI που θα έχει αναπτυχθεί έως το 2021, η οποία «θα μπορούσε να είναι η πρώτη θανατηφόρα AI στον κλάδο».

Ακολουθεί η απάντηση του:

“Δεν θέλω να αρχίσω να ξεφεύγω απαντώντας για την λέξη θανατηφόρα. Πάντως, είναι αλήθεια ότι πολλά από τα προϊόντα που δουλεύουμε θα πάνε σε οπλικά συστήματα.”

“Κανένα από αυτά δεν πρόκειται να είναι αυτόνομο οπλικό συστήμα. Τώρα έχουμε project που βρίσκονται υπό του λεγόμενου “Joint Warfighting”, τα οποία πρόκειται να δοκιμαστούν. Ένα πολύ σημαντικό για εμάς AI project αναμένεται να κυκλοφορήσει. Φυσικά το project θα δοκιμαστεί και είναι ένα πραγματικά πολλά υποσχόμενο project – είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό. Είναι πιθανώς το κορυφαίο προϊόν για το οποίο δουλεύουμε πολύ καιρό. Όμως, θα περιλαμβάνει, χειριστές και φυσικά θα περνά από ανθρώπινο έλεγχο.”

Άλλα project

Στη δήλωσή του, ο Mulchandani μίλησε επίσης για το «τεράστιο δυναμικό χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης σε δυνατότητες επίθεσης», όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

«Μπορείτε να διαβάσετε τα νέα σχετικά με το τι κάνουν οι αντίπαλοί μας εκεί έξω και μπορείτε να φανταστείτε ότι υπάρχει πολύς χώρος για ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα», είπε.

Ο Mulchandani αποκάλυψε τι κάνει το JAIC σε σχέση με τις προκλήσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19, μέσω ενός πρόσφατου συμβολαίου 800 εκατομμυρίων δολαρίων με την Booz Allen Hamilton και το Project Salus. Το JAIC ανέπτυξε μια σειρά αλγορίθμων για τις μονάδες NORTHCOM και National Guard για την πρόβλεψη των προκλήσεων των πόρων της αλυσίδας εφοδιασμού.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS