ΑρχικήinetΗ αποζημίωση των $25 της Apple, για το «batterygate»

Η αποζημίωση των $25 της Apple, για το «batterygate»

Τον Μάρτιο, η Apple συμφώνησε να κατανείμει έως και $500 εκατομμύρια σε Αμερικάνους χρήστες, ως μέρος διακανονισμού που προήλθε από το iPhone «Batterygate». Τώρα, οι κάτοχοι iPhone που πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διακανονισμό.

Apple batterygate
Η αποζημίωση των $25 της Apple, για το «batterygate»

Η κατάρρευση των iPhone ξεκινά το 2017, όταν η Apple παραδέχτηκε δημόσια ότι κατέστρεφε σκόπιμα τις παλαιότερες συσκευές με ηλικιωμένες μπαταρίες για να αποφευχθούν απροσδόκητες διακοπές λειτουργίας. Ως απολογία για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με το ζήτημα, η εταιρεία μείωσε προσωρινά την τιμή των ανταλλακτικών μπαταρίας εκτός εγγύησης, από $79 σε $29. Περίπου 11 εκατομμύρια χρήστες iPhone επωφελήθηκαν από την έκπτωση.

Το iPhone «Batterygate» ήταν μια από τις μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις που αντιμετώπισε ποτέ η Apple. Τα παλιά κινητά με μπαταρίες μικρότερης χωρητικότητας άρχισαν να γίνονται όλο και πιο αργά, και δεν άργησαν να έρθουν οι κατηγορίες και οι αγωγές, ενώ πρόσφατα έγινε και ο διακανονονισμός.

Τώρα, οι χρήστες που πληρούν τα κριτήρια μπορούν να κάνουν αίτηση για το μερίδιό τους, στην ιστοσελίδα που εντοπίστηκε από το MacRumors.

Όσοι θέλουν να διεκδικήσουν τα χρήματα πρέπει να έχουν ή να είχαν παλαιότερα ένα από τα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus ή iPhone SE με iOS 10.2.1 και έπειτα, πριν από τις 21 Δεκεμβρίου του 2017.

Στη λίστα του batterygate είναι και τα αμέσως επόμενα μοντέλα iPhone 7 και iPhone 7 Plus με iOS 11.2 και έπειτα, επίσης πριν από τις 21 Δεκεμβρίου του 2017.

Η αποζημίωση των $25 της Apple, για το «batterygate»

Σύμφωνα με τις «συχνές ερωτήσεις» της ιστοσελίδας, «η Apple θα αποζημιώσει με μετρητά τους χρήστες και θα διαθέσει περίπου 25$ ανά συσκευή.» Βέβαια, πριν ενθουσιαστείτε, λάβετε υπόψη ότι έχει συμφωνήσει να πληρώσει έως $500 εκατομμύρια ως μέρος του διακανονισμού. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θα υποβάλουν αίτηση, ενδέχεται να λάβετε λιγότερα από $25.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να βγουν από τη συμφωνία του batterygate, αλλά ο μόνος λόγος για να το κάνουν είναι στην περίπτωση που σκοπεύουν να μηνύσουν απευθείας την εταιρεία για το ζήτημα. Η περίοδος υποβολής για την αίτηση αποζημίωσης της Apple, είναι μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS