ΑρχικήinetApple: μην καλύπτετε την κάμερα σε συσκευές MacBook

Apple: μην καλύπτετε την κάμερα σε συσκευές MacBook

Πολλοί χρήστες σήμερα έχουν τη συνήθεια να καλύπτουν την κάμερα του λάπτοπ τους προκειμένου να προστατευτούν από τυχόν παρακολούθηση μέσω αυτής. Ωστόσο όπως ανακοίνωσε τώρα η Apple οι χρήστες των προϊόντων της πρέπει να αποφεύγουν αυτή την πρακτική.

camera

Αν παρ’ όλα αυτά επιμένετε να καλύψετε την κάμερα του υπολογιστή σας, η Apple συμβουλεύει τους κατόχους MacBook να μην κατεβάζουν την οθόνη ενώ έχει ακόμα το κάλυμμα.  Όπως αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα υποστήριξής της, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο φορητό υπολογιστή και να έχει σαν αποτέλεσμα το σπάσιμο της οθόνης, επειδή “η απόσταση μεταξύ της οθόνης και του πληκτρολογίου έχει σχεδιαστεί με πολύ στενό τρόπο.”

Φαίνεται ότι η εταιρεία θεώρησε ότι πολλοί από τους χρήστες των συσκευών της δεν κατανοούν αυτή τη λεπτομέρεια, γι’ αυτό και προχώρησε στην ανακοίνωση αυτής της συμβουλής.

Η τοποθέτηση μικρών συρόμενων πλαστικών καλυμμάτων κάμερας, είναι αρκετά συνηθισμένη σήμερα. Αλλά θα μπορούσαν να καταστρέψουν την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας εάν τον με το κάλυμμα ακόμα ανοιχτό και στην περίπτωση των προϊόντων της Apple, γνωρίζουμε ότι η επισκευή είναι αρκετά δαπανηρή.

Η εταιρεία δηλώνει ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση ενός καλύμματος στα λάπτοπ της και λέει ότι οι χρήστες θα πρέπει να εμπιστεύονται το φωτάκι δίπλα από την κάμερα το οποίο δείχνει πότε είναι ενεργοποιημένη. Η Apple λέει ότι «η κάμερα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μην μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς να ανάψει η ενδεικτική λυχνία της κάμερας».

κάμερα

Η εταιρεία φυσικά αναγνωρίζει ότι μερικοί χρήστες δεν έχουν επιλογή, καθώς πρόκειται για εργαζόμενους, των οποίων οι εταιρείες απαιτούν την κάλυψη των καμερών τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η Apple λέει ότι πρέπει πάντα να αφαιρούν το κάλυμμα πριν κλείσουν το φορητό υπολογιστή.

Μία καλή και σχετικά ασφαλής λύση φυσικά είναι η χρήση λίγης ταινίας. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η Apple προειδοποιεί να μην χρησιμοποιείτε οτιδήποτε είναι «παχύτερο από ένα μέσο χαρτί εκτυπωτή (0,1 mm)» και απαγορεύει επίσης τη χρήση καλυμμάτων κάμερας που αφήνουν πίσω τους υπολείμματα, που μπορούν να αλλοιώσουν την κάμερα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS