ΑρχικήsecurityCEO εταιρείας επενδύσεων cryptocurrency πραγματοποιούσε απάτες

CEO εταιρείας επενδύσεων cryptocurrency πραγματοποιούσε απάτες

Όπως αναφέρθηκε στο News24, ο Willie Breedt, ο ιδρυτής της VaultAge Solutions (εταιρείας επενδύσεων cryptocurrency), κήρυξε πτώχευση την περασμένη εβδομάδα και οι επενδυτές τώρα φαίνεται να χάνουν 227 εκατομμύρια σε νοτιοαφρικανικά ράντ (13,3 εκατομμύρια δολάρια).

Περίπου 2.000 επενδυτές έδωσαν τα χρήματα τους στην εταιρεία, η οποία υποσχέθηκε να ενεργήσει ως «ψηφιακός θησαυρός που αυξάνει τον πλούτο με την πάροδο του χρόνου», με στόχο την «ανακούφιση των οικονομικών πιέσεων από άτομα, επιχειρηματίες, επενδυτές και κοινότητες».

cryptocurrency

Ενώ η εταιρεία περιέγραφε τον εαυτό της ως οντότητα μέσων και εκδηλώσεων, η VaultAge Solutions προσέφερε επίσης μια πλατφόρμα για τους επενδυτές να επενδύσουν σε Bitcoin (BTC) και εναλλακτικά κρυπτονομίσματα.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Breedt κατέληξε να κρύβεται αφού ορισμένοι επενδυτές cryptocurrency ζήτησαν να επικοινωνήσουν μαζί του και να ανακτήσουν τα χρήματά τους, αναφέρει το News24. Πριν εξαφανιστεί, ο Breedt ενημέρωσε την τοπική αστυνομία ότι τον απειλούσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους επενδυτές της πλέον ανενεργής εταιρείας έδωσε στον Breedt 7,5 εκατομμύρια ράντ (440.000 δολάρια), αλλά όταν η επένδυση απέτυχε και οι επενδυτικές δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν, τότε υπέβαλε καταγγελία στο Ανώτατο Δικαστήριο Gauteng στην Πρετόρια.

Εκδόθηκε εντολή αφερεγγυότητας. Επιπλέον, σε αυτήν την παραγγελία, δύο τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκουν στην εταιρεία έχουν παγώσει.

Το δημοσιεύμα αναφέρει ότι η PricewaterhouseCoopers διορίστηκε από τη Νότια Αφρικανική Τράπεζα Αποθεμάτων για να διερευνήσει το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι πράκτορες χρησιμοποιήθηκαν για την πώληση κρυπτονομισμάτων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS