ΑρχικήHow ToTech hacks που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα!

Tech hacks που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα!

Σας αρέσει η τεχνολογία αλλά μερικές φορές αντιμετωπίζετε δυσκολίες κατά την χρήση της, ειδικά όταν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για να την αξιοποιήσετε; Αναζητείτε πιο γρήγορους και εύκολους τρόπους για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την τεχνολογία που διαθέτετε; Ακολουθεί μία λίστα με tech hacks που μπορεί να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα, καθώς πολλά από αυτά μπορούν όχι μόνο να διευκολύνουν την καθημερινότητά σας αλλά και να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.

  • Ένα από τα tech hacks που μπορείτε να υιοθετήσετε είναι να μετατρέψετε ένα ebook σε ένα audiobook: Εάν διαθέτετε iPhone ή iPad, ενεργοποιήστε μια λειτουργία που ονομάζεται “Οθόνη Ομιλίας”. Αφού το κάνετε αυτό, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Προσβασιμότητα> Εκφωνημένο περιεχόμενο> Οθόνη Ομιλίας, κάντε swipe down σε οποιαδήποτε σελίδα και το κείμενο που εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευή σας θα σας διαβαστεί. Τώρα τα ηλεκτρονικά βιβλία μπορούν να γίνουν ηχητικά βιβλία κι επομένως μπορείτε αντί να τα διαβάζετε να τα ακούτε, ενώ παράλληλα ασχολείστε με άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε γυμναστική ή να καθαρίζετε το σπίτι σας και να ακούτε το βιβλίο που έχετε επιλέξει. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη και για άρθρα στον Safari. Ακόμη, από το σπίτι σας μπορείτε τώρα να δανειστείτε ηλεκτρονικά βιβλία και ηχητικά βιβλία από μία βιβλιοθήκη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια κάρτα βιβλιοθήκης και μια δωρεάν εφαρμογή, όπως το Libby ή το OverDrive, στο smartphone ή το tablet σας, που θα σας επιτρέπει να κάνετε κράτηση, λήψη, ανάγνωση και ψηφιακή επιστροφή ενός περιεχομένου. Ακόμη, μπορείτε να επωφεληθείτε από την δανειστική βιβλιοθήκη του Amazon Kindle.
  • Μην χάσετε τα AirPods σας: Τα AirPods δεν είναι μία οικονομικά προσιτή επιλογή καθώς ξεκινούν από την τιμή των 159 $. Λόγω του μικρού μεγέθους τους είναι πολύ εύκολο να τα χάσετε, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσετε καινούργια. Εάν διαθέτετε Macbook, αφήστε τα AirPods σας κοντά στο πάνω μέρος της οθόνης και αυτά θα κολλήσουν μαγνητικά. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμηθείτε να τα αφαιρέσετε πριν κλείσετε το καπάκι της συσκευής. Ένας άλλος καλός τρόπος να μην τα χάσετε είναι να τα τοποθετήσετε μέσα στην θήκη φόρτισης.
  • Tablet tricks: Μπορείτε να μετατρέψετε ένα παλιό iPad, tablet ή smartphone σε χρήσιμα αντικείμενα για όλο το σπίτι. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε ξυπνητήρι για το κομοδίνο που έχετε δίπλα στο κρεβάτι σας ή για φλασάκι, μέσα στο οποίο θα αποθηκεύετε τα αρχεία της επιλογής σας. Επίσης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν ψηφιακή κορνίζα για τον τοίχο, το κομοδίνο ή το γραφείο σας, αλλά και σαν τηλεχειριστήριο για διάφορες συσκευές, όπως οι έξυπνες τηλεοράσεις. Ακόμη, μπορούν να χρησιμεύσουν σαν κάμερες παρακολούθησης.
  • Ένα από τα tech hacks που θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο είναι να πάρετε έναν δωρεάν αριθμό τηλεφώνου. Πολλές φορές ίσως να μην θέλετε να δώσετε τον πραγματικό σας αριθμό τηλεφώνου, επομένως παίρνοντας έναν δωρεάν αριθμό τηλεφώνου, θα μπορείτε να δίνετε αυτόν και να κρατάτε τον βασικό αριθμό σας για τις πιο κοντινές σας επαφές. Με δωρεάν εφαρμογές, όπως το Google Voice ή το TextNow, μπορείτε να λάβετε έναν δωρεάν δεύτερο αριθμό για κλήσεις και μηνύματα στο smartphone, το tablet ή το laptop σας.
  • Από τα tech hacks δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά οι “έξυπνες” αγορές. Ειδικά αυτή την περίοδο που το budget σας είναι περιορισμένο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιλεκτικοί σε αυτά που ψωνίζετε, έτσι ώστε να μην μετανιώσετε για τις αγορές σας. Επομένως, θα πρέπει να ψάχνετε σε διάφορα site, δεδομένου ότι μπορείτε να βρείτε το ίδιο προϊόν σε πολλές διαφορετικές τιμές. Μια καλή επιλογή είναι το Slickdeals.net, ένας δημοφιλής ιστότοπος που παρουσιάζει τις καλύτερες προσφορές που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο ή στο λιανικό εμπόριο. Μπορείτε επίσης να κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε περίπτωση που ένα προϊόν που ψάχνετε έχει εξαντληθεί. Ακόμη, δεν πρέπει να ξοδεύετε μεγάλα ποσά για είδη παντοπωλείου, είδη τεχνολογίας, οικιακά είδη και άλλα.
tech hacks
  • Κάντε “έξυπνη” αναζήτηση στην Google: Όταν κάνετε μια αναζήτηση στην Google, χρησιμοποιήστε το μείον “-” για να εξαιρέσετε λέξεις που δεν θέλετε να αναζητηθούν. Τοποθετήστε φράσεις σε εισαγωγικά για να βοηθήσετε την Google να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνετε.
  • Ένα από τα πιο δημοφιλή tech hacks είναι η Alexa. Ζητήστε βοήθεια από την Alexa, η οποία μπορεί να σας προσφέρει λύσεις και προτάσεις σε διάφορους τομείς, όπως η ψυχαγωγία, η ενημέρωση και η υγεία.
  • Σταματήστε τους “κλέφτες” Wi-Fi: Για να μειώσετε τις πιθανότητες να χρησιμοποιεί ένας γείτονάς σας το Wi-Fi του σπιτιού σας ή για να αποτρέψετε κάποιον από το να μπει στο προσωπικό hotspot του τηλεφώνου σας όταν βρίσκεστε εν κινήσει, δώστε στο δίκτυό σας μία περίεργη ονομασία, όπως για παράδειγμα “Ειδοποίηση για ιούς” κι έτσι θα τους κρατήσετε όλους μακριά. Και φυσικά, θα πρέπει να θέσετε και έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.
  • Έχετε βαρεθεί να πληκτρολογείτε συνέχεια ένα κείμενο; Τώρα μπορείτε να γλιτώσετε χρόνο υπαγορεύοντας το κείμενο που θέλετε στο Google Docs, το οποίο λειτουργεί με Chrome browser. Η ομιλία μπορεί να είναι έως και 3 φορές ταχύτερη και πιο ακριβής από την πληκτρολόγηση. Μπορείτε ακόμη και να επεξεργαστείτε και να μορφοποιήσετε το κείμενο, χρησιμοποιώντας μόνο την φωνή σας. Για να ξεκινήσετε, ενεργοποιήστε το μικρόφωνό σας, μεταβείτε στη διεύθυνση docs.google.com και ανοίξτε ένα νέο έγγραφο. Στη συνέχεια, επιλέξτε το μενού “Εργαλεία” και κάντε κλικ στην επιλογή “Φωνητική πληκτρολόγηση”.
  • Για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστή με Windows, σε δημοφιλή προγράμματα, όπως το Microsoft Outlook ή το Word, αν συνειδητοποιήσετε ότι γράφετε κατά λάθος με κεφαλαία γράμματα, κάτι που συμβαίνει συχνά όταν δεν κοιτάτε την οθόνη σας καθώς πληκτρολογείτε, δεν χρειάζεται να τα διαγράψετε όλα και να τα γράψετε πάλι από την αρχή. Μπορείτε απλά να επιλέξετε το συγκεκριμένο κείμενο και, στη συνέχεια, να πατήσετε Shift + F3.
  • Προσωποποιημένα μαγνητάκια ψυγείου: Μία καλή και δημιουργική ιδέα είναι να πάρετε κάποιες από τις αγαπημένες σας φωτογραφίες και να τις εκτυπώσετε για να δημιουργήσετε τα δικά σας αυτοσχέδια μαγνητάκια για το ψυγείο.
  • Θέλετε έναν ευκολότερο τρόπο πληκτρολόγησης στο iPad σας; Σε ένα μήνυμα ή σημείωση, για παράδειγμα, μπορείτε να πατήσετε σε ένα κενό σημείο στην οθόνη της συσκευής για να σας εμφανιστεί το πληκτρολόγιο. Τοποθετήστε τους αντίχειρές σας σε κάθε πλευρά του εικονικού πληκτρολογίου και τραβήξτε το για να το χωρίσετε σε δύο μέρη. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να πληκτρολογήσετε με αυτόν τον τρόπο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS