ΑρχικήinetGoogle Meet: Δωρεάν τηλεδιασκέψεις για όλους εν μέσω COVID-19!

Google Meet: Δωρεάν τηλεδιασκέψεις για όλους εν μέσω COVID-19!

Με την πανδημία του COVID-19 να καθιστά τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων όλο και πιο απαραίτητες, η Google αποφάσισε να παρέχει δωρεάν την δική της εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Google Meet σε οποιονδήποτε θέλει να τη χρησιμοποιήσει. Μέχρι τώρα, το Google Meet ήταν διαθέσιμο μόνο ως μέρος του G Suite, μίας υπηρεσίας για επιχειρήσεις και σχολεία. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι οποιοσδήποτε διαθέτει λογαριασμό Google θα μπορεί πλέον να συμμετέχει σε ομαδικές συνομιλίες έως 100 ατόμων, ενώ η κάθε τηλεδιάσκεψη θα διαρκεί έως 60 λεπτά. Αυτός ο χρονικός περιορισμός θα ισχύσει από τις 30 Σεπτεμβρίου και μετά. Μέχρι τότε, δεν υπάρχει κανένα χρονικό όριο. Ωστόσο, η απαίτηση για λογαριασμό Google παρουσιάζει δυσκολίες, καθώς οι χρήστες δεν θα μπορούν απλώς να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο και να λάβουν μέρος σε μια τηλεδιάσκεψη, αλλά θα πρέπει να συνδεθούν. Αυτό σημαίνει ότι οι συναντήσεις θα πρέπει να ελέγχονται καλύτερα από τους συμμετέχοντες, σε μία προσπάθεια να εξαλειφθεί το “Zoombombing”. Η Google θα εισαγάγει επίσης κι άλλα μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα, άτομα που δεν έχουν λογαριασμό Google δεν θα μπορούν να μπουν σε συναντήσεις που δημιουργούνται από ατομικούς λογαριασμούς, αλλά θα μεταφέρονται αυτόματα σε ένα green room και θα τους επιτρέπεται να συμμετάσχουν μόνο κατόπιν έγκρισης του οικοδεσπότη. Επιπλέον, οι κωδικοί των τηλεδιασκέψεων στο Google Meet, που θα παρέχεται πλέον δωρεάν, είναι ανθεκτικοί σε απόπειρες παραβίασης, οι συναντήσεις κρυπτογραφούνται, ενώ δεν απαιτούνται προσθήκες για την εγκατάστασή του στο διαδίκτυο, καθώς το πρόγραμμα λειτουργεί πλήρως στο Chrome και σε άλλους browsers. Η δωρεάν έκδοση δεν θα προσφέρει επίσης αριθμούς κλήσης σταθερού τηλεφώνου για συναντήσεις.

Google meet δωρεάν

Αυτές οι αλλαγές που επικεντρώνονται στην ασφάλεια, είναι ο τρόπος με τον οποίο η Google διαφοροποιεί το Meet από το Zoom, του οποίου η δημοτικότητα αυξήθηκε απότομα. Ωστόσο, για το Zoom έχει αποκαλυφθεί ένας μεγάλος αριθμός προβλημάτων ασφαλείας, τα οποία η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει. Αλλά η Google φαίνεται να ελπίζει ότι μπορεί να κερδίσει έδαφος βασιζόμενη σε άτομα που δεν εμπιστεύονται το Zoom. Η Google έχει δικά της προβλήματα εμπιστοσύνης όταν πρόκειται για προϊόντα διάσκεψης και ανταλλαγής μηνυμάτων.
Πολλοί χρήστες της Google ίσως θυμούνται ή εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Hangouts Video chat. Η Google ανακοίνωσε ότι αυτή η υπηρεσία θα μεταφερθεί στο Google Meet στο μέλλον, έτσι ώστε να υπάρχει μόνο μία πλατφόρμα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα με τη διαθεσιμότητα του Meet για τους καταναλωτές, η Google αποκαλύπτει μία νέα υπηρεσία του G Suite που ονομάζεται “G Suite Essentials” και περιλαμβάνει το Meet και το Google Drive, αλλά όχι το Gmail. Όλοι οι τρέχοντες πελάτες του G Suite θα εξακολουθούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Meet έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Τέλος, το Meet ενσωματώνεται στο Gmail. Με τον ίδιο τρόπο που η Microsoft αξιοποίησε το Office για να “οδηγήσει” τους ανθρώπους σε ομάδες, η Google αξιοποιεί πλήρως τη δύναμη του Gmail για να προωθήσει την δική της εφαρμογή τηλεδιασκέψεων.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS