ΑρχικήsecurityTwitter: Απενεργοποιεί το Tweeting μέσω SMS για λόγους ασφαλείας!

Twitter: Απενεργοποιεί το Tweeting μέσω SMS για λόγους ασφαλείας!

Το Twitter δήλωσε με σχετική ανακοίνωση ότι απενεργοποίησε για λόγους ασφαλείας την υπηρεσία που δίνει στους χρήστες την δυνατότητα να κάνουν Tweets μέσω SMS. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε πως θέλει να συνεχίσει να διασφαλίζει ότι οι λογαριασμοί των χρηστών παραμένουν ασφαλείς. Πρόσθεσε, επίσης, πως λόγω του γεγονότος ότι έχουν αναφερθεί ευπάθειες σε SMS, αποφάσισε να απενεργοποιήσει το Tweeting μέσω SMS, με εξαίρεση μερικές χώρες. Ωστόσο, η εταιρεία διευκρίνισε πως οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν πάλι να χρησιμοποιούν “σημαντικά μηνύματα SMS” για να συνδέονται στην πλατφόρμα και να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους. Επιπλέον, συνιστάται στους χρήστες που κάνουν Tweets μέσω SMS να μεταβούν στην πλατφόρμα του κοινωνικού δικτύου ή στην εφαρμογή Twitter για κινητά “για να απολαύσουν την πλήρη εμπειρία στο Twitter”.

Προς το παρόν, η εταιρεία αποφάσισε να μην καταργήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) και την επαλήθευση κωδικών πρόσβασης. Στο παρελθόν, είχε απενεργοποιήσει προσωρινά το Tweeting μέσω SMS, μεταξύ 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2019, για την προστασία των λογαριασμών τους, ύστερα από την παραβίαση του λογαριασμού Twitter του Jack Dorsey, CEO της εταιρείας. Το Twitter επεσήμανε πως ενεργοποίησε ξανά αυτήν την υπηρεσία για μερικές τοποθεσίες που εξαρτώνται από SMS για να κάνουν Tweet, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο παραμένει απενεργοποιημένη.

Ο Brandon Borrman, αντιπρόεδρος του τμήματος Global Communications του Twitter, ανέφερε ότι ο αριθμός τηλεφώνου που συνδέεται με τον λογαριασμό είχε παραβιαστεί λόγω εποπτείας ασφαλείας από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, επιτρέποντας σε χάκερς να συνθέσουν και να στείλουν Tweets μέσω SMS, χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου του Dorsey.

Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακάλυψε και διόρθωσε ένα πρόβλημα που εκμεταλλεύτηκαν χάκερς, έχοντας ως στόχο να ταιριάξουν συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου με τους αντίστοιχους λογαριασμούς τους στο Twitter, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο δίκτυο ψεύτικων λογαριασμών. Τον Οκτώβριο του 2019, το Twitter αποκάλυψε ότι οι αριθμοί τηλεφώνου και οι διευθύνσεις email ορισμένων χρηστών, που παρέχονται για την ασφάλεια των λογαριασμών όπως το 2FA, ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί κατά λάθος για στόχευση διαφημίσεων. Η εταιρεία δήλωσε εκείνη την περίοδο πως δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ προσωπικά δεδομένα χρηστών μεταξύ αυτής και των συνεργατών της ή άλλων τρίτων μερών, επισημαίνοντας ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου, έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα που επέτρεψε να συμβεί αυτό, ενώ σταμάτησε να χρησιμοποιεί αριθμούς τηλεφώνου ή διευθύνσεις email που συλλέγονται για λόγους ασφαλείας.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS