ΑρχικήinetΠολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: Πυρηνικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη βρίσκονται σε ετοιμότητα παρά...

Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ: Πυρηνικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη βρίσκονται σε ετοιμότητα παρά τον Covid-19

Τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-2 των ΗΠΑ και τα πυρηνικά οπλισμένα ICBM είναι έτοιμα να επιτεθούν και να υπερασπιστούν την χώρα μέσα σε λίγα λεπτά, εάν η Αμερική ξαφνικά βρεθεί ξαφνικά εν μέσω πολέμου – παρά τους κινδύνους, τους περισπασμούς και τις προκλήσεις του COVID-19, δήλωσε ο ανώτερος υπεύθυνος από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

«Να είστε βέβαιοι, έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να βεβαιωθούμε ότι οι δυνάμεις των βομβιστικών αεροσκαφών και ICBM είναι έτοιμες να επιτεθούν και μπορούν να φτάσουν μέσα σε λίγα λεπτά σε οποιοδήποτε στόχο στον πλανήτη ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο στρατηγός Tim Ray, διοικητής Global Strike της Πολεμικής Αεροπορίας.

βομβαρδιστικά αεροσκάφη πυρηνικά Πολεμική Αεροπορία

Τα πληρώματα που διαχειρίζονται το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ, για παράδειγμα, έχουν εφαρμόσει ορισμένα μέτρα αποστάσεως και απομόνωσης, αλλά με τρόπο που διατηρεί τα κρίσιμα συστήματα διοίκησης και ελέγχου τους, επιτρέποντάς τους να ανταποκριθούν άμεσα στην επίθεση εάν χρειαστεί. Οι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι των ΗΠΑ, οι οποίοι ενδέχεται να χρειαστούν περίπου μισή ώρα ή λιγότερο για να ταξιδέψουν μέσω του διαστήματος σε έναν στόχο, θα μπορούσαν να εξαλείψουν γρήγορα οποιαδήποτε τοποθεσία πυροδοτεί πυρηνικές επιθέσεις στις ΗΠΑ. Ακριβώς αυτό το είδος αντιποίνων, σύμφωνα με τη στρατηγική του Πενταγώνου σχετικά με τα πυρηνικά, διατηρεί την ειρήνη. Οι Αμερικάνικοι ICBM είναι έτοιμοι σε σιλό όπλων σε μια περιοχή στο δυτικό τμήμα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Montana και του Wyoming. Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλά άλλα, είναι αυτονόητο ότι η Πολεμική Αεροπορία πιέζει να διασφαλίσει ότι αυτά τα όπλα είναι έτοιμα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τα σχόλια του Ray φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στους αντιπάλους, υποδηλώνοντας ότι η κρίση του COVID-19 δεν κάνει τις ΗΠΑ ευάλωτες σε επιθέσεις, εάν οι αντίπαλοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την τρέχουσα κατάσταση.

Οι επιχειρήσεις που αφορούν το οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων της Πολεμικής Αεροπορίας και τον στόλο των βομβαρδιστικών συνεχίζονται, εξήγησε ο Ray. Όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα, αυτό ισοδυναμεί με ασκήσεις ετοιμότητας, εκπαίδευση και άλλα είδη μέτρων που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ετοιμότητας. Όσον αφορά τον στόλο των βομβαρδιστικών αεροσκαφών ο στόχος είναι να εξασφαλιστεί μια πρώτη μη ανιχνευμένη πρώτη επίθεση εναντίον των εχθρών σε περίπτωση που χρειαστεί.  

Μόλις τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε μια ειδική ομάδα βομβιστικών αεροσκαφών B-2 στην Πορτογαλία για την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ. Μια έκθεση της Πολεμικής Αεροπορίας εξήγησε ότι οι βομβιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, από την 131η πτέρυγα βομβών στο Whiteman Air Force Base, Missouri, πραγματοποιούν εικονικές «εισβολές» και ιπτάμενες εκπαιδευτικές αποστολές από διάφορες εγκαταστάσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μεταξύ άλλων, αναμφίβολα αναφέρεται σε ασκήσεις που αποσκοπούν στη διαλειτουργικότητα και τη δικτύωση μυστικών αμερικανικών βομβιστών με συμμαχικά συστήματα και τεχνολογίες στην ήπειρο. Ενώ η παρουσία των ICBM είναι φυσικά κάπως αυτονόητη, τα B-2 έχουν ένα συγκεκριμένο και μερικές φορές πολύπλοκο σύνολο αποστολών προσανατολισμένο στην αποτροπή. Μπορούν, φυσικά, να ρίξουν πυρηνικά όπλα εάν τους ζητηθεί να το κάνουν, αλλά ταυτόχρονα τα B-2 έχουν σχεδιαστεί με μια αποφασιστική συμβατική αποστολή πολέμου. Τα μυστικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη σκοπεύουν να ξεφύγουν από τον εχθρικό ραντάρ για να βρουν και να καταστρέψουν την εχθρική άμυνα, ανοίγοντας έτσι έναν διάδρομο για άλλες πλατφόρμες πολέμου για επίθεση και διεξαγωγή αποστολών. Στόχος αυτής της αποστολής είναι να διαβεβαιώσει τους αντιπάλους ότι δεν είναι απροσπέλαστοι αν δεχτούν επιθέσεις από μαχητικά αεροσκάφη, αποστολές μεγάλης εμβέλειας και άλλα όπλα βασικής στρατηγικής αξίας. Ενώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από δεκαετίες, το B-2 εκσυγχρονίζεται συνεχώς από τους προγραμματιστές όπλων της Πολεμικής Αεροπορίας. Η πλατφόρμα stealth λαμβάνει νέα τεχνολογία ψηφιακού πιλοτηρίου, ταχύτερους επεξεργαστές υπολογιστών, βελτιωμένες εφαρμογές όπλων και νέους αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν τη θέση των εχθρικών αμυντικών όπλων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS