ΑρχικήUpdatesRed Hat Enterprise Linux 8.2: Κυκλοφόρησε με νέες βελτιώσεις

Red Hat Enterprise Linux 8.2: Κυκλοφόρησε με νέες βελτιώσεις

Η ομάδα της Red Hat ανακοίνωσε τη γενική διαθεσιμότητα του Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.2. Η νέα έκδοση έρχεται με νέες βελτιώσεις προσφέροντας υψηλού επιπέδου εμπειρία τόσο στους τακτικούς χρήστες όσο και στους προγραμματιστές. Καθώς οι περισσότερες από τις αλλαγές έχουν ήδη αποκαλυφθεί στο RHEL 8.2, αξίζει να αναφερθούν οι συνολικές νέες βελτιώσεις στο RHEL 8.2.


Βελτιωμένη διαχείριση, εγκατάσταση και αναβαθμίσεις

Στο Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.2 οι χρήστες μπορούν πλέον να ενεργοποιήσουν το Red Hat Insights κατά την εγκατάσταση για να ξεκινήσει η παρακολούθηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Εάν κάποιοι χρήστες χρησιμοποιούν την παλιά έκδοση του RHEL, μπορούν πλέον να αναβαθμίσουν εύκολα το σύστημά τους χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιτόπιας αναβάθμισης. Αυτό βοηθά στη μείωση του χρόνου και του κινδύνου των επιτόπιων αναβαθμίσεων με οδηγίες αναγνώρισης και αποκατάστασης για την επίλυση πιθανών προβλημάτων.

Προσαρμογή ασφαλείας

Το RHEL 8.2 προσθέτει πακέτα setools-gui και setools-console-analyses για SELinux-policy ανάλυση και έλεγχο ροής δεδομένων. Οι διαχειριστές μπορούν επίσης να προσαρμόσουν τις κρυπτογραφικές πολιτικές σε όλο το σύστημα με τις ενημερωμένες κρυπτογραφικές πολιτικές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας.

Σύνδεση στην web κονσόλα

Το Red Hat 8.2 επανασχεδιάζει την web κονσόλα με μία επιλογή σύνδεσης και διαμόρφωσης χρησιμοποιώντας πιστοποιητικό πελάτη TLS. Αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση του συστήματος ελέγχου ταυτότητας και στον περιορισμό τυχόν εξουσιοδοτημένης εισόδου. Η web κονσόλα του RHEL περιλαμβάνει επίσης αυτόματη αποσύνδεση από την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας μετά από 15 λεπτά αδράνειας και εμφανίζει το περιεχόμενο των αρχείων banner στην οθόνη σύνδεσης, που οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν.

Αναβάθμιση εργαλείων για προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα

Για να ενισχύσει τους προγραμματιστές με πολλά εργαλεία, το Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8. αναβαθμίζει τα εργαλεία ανάπτυξης προγραμματιστών ανοιχτού κώδικα, όπως τα GCC Toolset 9.1, Python 3.8 και Maven 3.6, στις τελευταίες εκδόσεις του. Οι προγραμματιστές μπορούν να λάβουν τα πιο πρόσφατα εργαλεία από το Application Streams. Τα περιβάλλοντα ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων των OpenJDK και .Net 3.1 στο Red Hat Universal Base Image (UBI) έχουν επίσης βελτιωθεί. Έτσι, οι προγραμματιστές μπορούν τώρα να επωφεληθούν από τη δημιουργία εφαρμογών για περιβάλλοντα που βασίζονται σε cloud.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS