ΑρχικήinetMessenger Rooms: Η απάντηση του Facebook σε Zoom και Houseparty!

Messenger Rooms: Η απάντηση του Facebook σε Zoom και Houseparty!

Εφαρμογές όπως το Zoom και το Houseparty απέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα κατά την διάρκεια του lockdown, δημιουργώντας έναν ισχυρό ανταγωνισμό με δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Facebook και το WhatsApp. Ως απάντηση στο Zoom και το Houseparty, το Facebook, θέλοντας να ξανά κερδίσει τους χρήστες του, παρουσίασε μια νέα δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, η οποία ονομάζεται Messenger Rooms και δίνει την δυνατότητα για ομαδικές βιντεοκλήσεις 50 ατόμων.


Το Messenger Rooms δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν δημόσια ή ιδιωτικά chat βιντεοσυνομιλιών, τα οποία χωρούν έως και 50 άτομα, χωρίς να υπάρχει χρονικό όριο. Το Facebook προσφέρει επίσης διάφορα εικονικά backgrounds για τα chat βιντεοσυνομιλιών, καθώς και φίλτρα επαυξημένης πραγματικότητας του Facebook. Άτομα που δεν έχουν δικό τους λογαριασμό μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε βιντεοκλήσεις στο Messenger Rooms, με link. Ωστόσο, ένα μειονέκτημα του Messenger Rooms είναι ότι οι βιντεοκλήσεις δεν προστατεύονται με end-to-end κρυπτογράφηση. Όμως, το Facebook ισχυρίζεται ότι το επίπεδο ασφαλείας είναι πολύ καλύτερο από εκείνο του Zoom.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Messenger Rooms;
Αρχικά θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτή η λειτουργία ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη στην περιοχή ενός χρήστη αυτήν τη στιγμή, αλλά σίγουρα θα είναι διαθέσιμη εντός μίας εβδομάδας. Για να χρησιμοποιήσετε το Facebook Messenger Rooms, ακολουθείτε τα εξής βήματα:

  • Ανοίγετε την εφαρμογή Messenger στην επιφάνεια εργασίας ή το smartphone σας.
  • Πατάτε το κουμπί Δημιουργία Room δίπλα στις ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη της εφαρμογής.
  • Ορίζετε τις ρυθμίσεις δραστηριότητας και απορρήτου του Room σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Μοιράζεστε το link πρόσκλησης με τα άτομα που θέλετε να προσθέσετε στο Room σας.
  • Όταν εισέλθουν όλοι οι συμμετέχοντες στο Room, μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους για απεριόριστο χρόνο, χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Το Facebook έχει επίσης στα σχέδιά του να δημιουργήσει ένα Room απευθείας από το Instagram και το WhatsApp.

Άλλες ενημερώσεις από το Facebook
Εκτός από τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων που θα δίνει στους χρήστες το Messenger Rooms, το Facebook ανακοίνωσε μια σειρά από ενημερώσεις λειτουργιών στις εφαρμογές WhatsApp και Instagram:

Αναβάθμιση βιντεοκλήσης στο WhatsApp: Η χωρητικότητα των βιντεοκλήσεων στο WhatsApp αυξάνεται από 4 συμμετέχοντες σε 8 συμμετέχοντες κάθε φορά. Έτσι, το Facebook προετοιμάζει το WhatsApp για να ανταγωνιστεί το HouseParty.

Instagram Live Features: Το Facebook παρουσιάζει επίσης νέες δυνατότητες για το Facebook και το Instagram live. Μια λειτουργία με το όνομα “Live With That” θα επιτρέπει στους χρήστες να προσκαλούν άλλα άτομα στη ζωντανή ροή τους στο Instagram. Επίσης, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να δημοσιεύουν τη ζωντανή ροή τους στο IGTV και τις ιστορίες τους. Ένα κουμπί δωρεάς θα είναι διαθέσιμο στη ζωντανή ροή, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους άπορους. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι τώρα οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν μία ζωντανή ροή και στην επιφάνεια εργασίας τους.

Μπορεί το Messenger Rooms να ανταγωνιστεί το Zoom και το Houseparty;
Κατά την διάρκεια του lockdown που έχει επιφέρει το ξέσπασμα του Κορωνοϊού, οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι ή απλώς χαλαρώνουν στο σπίτι με άλλες ασχολίες. Τόσο το Zoom όσο και το Houseparty κέρδισαν δημοτικότητα επειδή παρείχαν δυνατότητες που δεν ήταν διαθέσιμες στο Facebook και το WhatsApp. Το Zoom έχει μέχρι στιγμής περίπου 300 εκατομμύρια χρήστες, πολλοί εκ των οποίων έχουν αντιμετωπίσει και αναφέρει πολυάριθμα ζητήματα ασφαλείας στην εφαρμογή. Τέλος, το HouseParty έχει αναδειχθεί ως μία από τις εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στο Google Play Store, σημειώνοντας πάνω από 50 εκατομμύρια λήψεις κάθε μήνα. Τώρα, με το Messenger Rooms, το Facebook θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί τις προτιμήσεις του Zoom και του HouseParty και να διατηρήσει το κοινό του. Με όλες αυτές τις νέες δυνατότητες που συνδυάζονται με έναν μεγάλο αριθμό χρηστών, είναι πολύ πιθανό το Facebook να ξεπεράσει σε δημοτικότητα αυτές τις εφαρμογές.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS