Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 07:59
Αρχική business Η VW παραδέχεται το προβάδισμα της Tesla στο λογισμικό και την αυτόνομη...

Η VW παραδέχεται το προβάδισμα της Tesla στο λογισμικό και την αυτόνομη οδήγηση

VW

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen (VW), Hebert Diess, παραδέχτηκε ότι η Tesla έχει σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά στο λογισμικό που χρησιμοποιεί στο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης. Αυτή η πληροφορία διέρρευσε από εσωτερικές συνομιλίες του Diess με συνεργάτες του.

Η εταιρεία πρωτοστάτησε στις ενημερώσεις over-the-air λογισμικού στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αρχικά, είχε ειπωθεί ότι αυτό το χαρακτηριστικό θυμίζει smartphone και επιτρέπει μια καλύτερη “εμπειρία χρήστη” στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η χρήση των ενημερώσεων over-the-air λογισμικού από την Tesla έχει εξελιχθεί και τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειας της αυτοκινητοβιομηχανίας να επιτύχει ένα πλήρως self-driving σύστημα.

Η Volkswagen το αναγνωρίζει αυτό, και ο διευθύνων σύμβουλός της, Hebert Diess, φαίνεται ότι έχει αρχίσει να “ανησυχεί”.

Το γερμανικό περιοδικό “Automobilwoche” έλαβε κάποιες εσωτερικές συνομιλίες που είχαν λάβει χώρα στη Volkswagen. Σε αυτές, λέγεται ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος αναφέρθηκε στο λογισμικό της Tesla και παραδέχτηκε ότι είναι καλύτερο από το δικό τους και από “οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων”.

Στις εσωτερικές συνομιλίες, ο Diess λέει ότι το προβάδισμα της Tesla του προκαλεί «πονοκέφαλο».

Παραδέχθηκε ότι οι πελάτες δείχνουν ικανοποιημένοι με το λογισμικό της Tesla και τις λειτουργίες του, όπως τη χρήση του τηλεφώνου για τον έλεγχο του οχήματος και το «χτίσιμο» της εμπειρίας του χρήστη γύρω από μια κεντρική οθόνη μέσα στο αυτοκίνητο.

Αλλά αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στον διευθύνοντα σύμβουλο της VW είναι η χρήση του λογισμικού της Tesla στο πρόγραμμα Autopilot:

“Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι οι δυνατότητες στα συστήματα βοήθειας. 500.000 Teslas λειτουργούν ως νευρωνικό δίκτυο που συλλέγει συνεχώς δεδομένα και παρέχει στον πελάτη μια νέα εμπειρία οδήγησης, κάθε 14 ημέρες με βελτιωμένες ιδιότητες. Κανένας άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν μπορεί να το κάνει αυτό”.

Ο Diess ανέφερε, επίσης, ότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες τεχνολογίας που εργάζονται στην αυτόνομη οδήγηση, η Tesla δεν βασίζεται μόνο σε εσωτερικές δοκιμές ή προσομοιώσεις για τη συλλογή δεδομένων για το πρόγραμμα Autopilot.

Tesla

Η Tesla αξιοποιεί τον μεγάλο στόλο των ηλεκτρικών οχημάτων που διαθέτει (που είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες) προκειμένου να συλλέξει δεδομένα και να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά της.

Ο CEO της VW λέει ότι η εταιρεία του προσπαθεί να φέρει νέα χαρακτηριστικά για να ανταγωνιστεί την Tesla.

Η VW έχει ήδη δημιουργήσει πολλά χαρακτηριστικά λογισμικού για το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητό της ID3, τα οποία είναι παρόμοια με αυτά στα οχήματα Tesla. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει “τεράστια” προβλήματα λογισμικού στο νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Στις συνομιλίες, που διέρρευσαν, ο Diess παρουσίασε στους διευθυντές της εταιρείας ένα γράφημα που έδειχνε την υπεροχή της Tesla έναντι των άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος παραδέχτηκε ότι έχουν ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσουν την Tesla.

Ο Hebert Diess  είχε μιλήσει και στο παρελθόν για το προβάδισμα της Tesla, αλλά όχι τόσο ανοιχτά, όπως σε αυτές τις εσωτερικές συνομιλίες με τους συνεργάτες. Στο παρελθόν, ήταν πιο αισιόδοξος σχετικά με την ικανότητα της VW να φτάσει το επίπεδο της αντίπαλης εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....