ΑρχικήinetΤραμπ: Αναστέλλει την μετανάστευση προς τις ΗΠΑ λόγω Κορωνοϊού!

Τραμπ: Αναστέλλει την μετανάστευση προς τις ΗΠΑ λόγω Κορωνοϊού!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνησή του θα αναστείλει την μετανάστευση προς τις ΗΠΑ για 60 ημέρες, εμποδίζοντας προσωρινά την είσοδο σε παραλήπτες πράσινης κάρτας που αναζητούν μόνιμη διαμονή. Ο πρόεδρος τόνισε πως αυτή η κίνηση είναι απαραίτητη για την προστασία των εργαζομένων των ΗΠΑ καθώς συνεχίζεται η παγκόσμια πανδημία του Κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ δήλωσε πως θα εκδώσει διάταγμα για προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ, καθώς σταματώντας τη μετανάστευση, οι άνεργοι Αμερικανοί θα έχουν προτεραιότητα στις θέσεις εργασίας. Επεσήμανε επίσης πως θα ήταν λάθος και άδικο να αντικατασταθεί ένας Αμερικανός που έχει μολυνθεί από τον ιό, από νέο μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό που έρχεται από το εξωτερικό. Ο Τραμπ ανέφερε ότι το διάταγμα θα επανεξεταστεί μετά από 60 ημέρες, ενώ ενδέχεται να τροποποιηθεί βάσει των οικονομικών συνθηκών. Η αναστολή, η οποία αναμένεται να επηρεάσει δεκάδες χιλιάδες άτομα, ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από τον πρόεδρο μέσω μίας δημοσίευσης που κοινοποίησε στο Twitter τη Δευτέρα το βράδυ. Ειδικότερα, στο tweet ανέφερε το εξής: “Λαμβάνοντας υπόψη την επίθεση από τον Αόρατο Εχθρό, καθώς και την ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας των ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ Αμερικανών Πολιτών μας, θα υπογράψω ένα Εκτελεστικό Διάταγμα για την προσωρινή αναστολή της μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ!”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στις ΗΠΑ έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα Κορωνοϊού μέχρι στιγμής. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 780.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία αυξήθηκαν κατά 20.000 τη Δευτέρα. Ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ ξεπέρασε επίσης τη Δευτέρα τους 42.000.

Η ανακοίνωση του Τραμπ έγινε στα πλαίσια των ολοένα αυξανόμενων ανησυχιών ότι η πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 θα επιφέρει σοβαρές και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην οικονομία. Ορισμένοι οικονομολόγοι υπογραμμίζουν ότι βρισκόμαστε ήδη σε ύφεση, ενώ άλλοι προβλέπουν το πιο κρίσιμο οικονομικό μέλλον μετά την Μεγάλη Ύφεση του 1929. Περίπου 16,8 εκατομμύρια Αμερικανοί εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτηση για ανεργία, ενώ σε αυτούς προστέθηκαν άλλα 5,2 εκατομμύρια αυτήν την εβδομάδα.

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε επίσης ότι θα αρνηθεί την είσοδο ορισμένων μεταναστών στις ΗΠΑ, οι οποίοι διασχίζουν τα σύνορα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναζητούν καταφύγιο, εγκαθιστώντας ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα ώστε να αποτραπεί η είσοδος αλλοδαπών που η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα μπορούσαν να μεταδώσουν κάποια ασθένεια.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS