ΑρχικήinetTo WhatsApp περιορίζει το viral περιεχόμενο με επιτυχία

To WhatsApp περιορίζει το viral περιεχόμενο με επιτυχία

To WhatsApp περιορίζει το “viral” περιεχόμενο με επιτυχία: Το νέο όριο στα προωθημένα μηνύματα του WhatsApp, που εφαρμόστηκε μόλις αυτό τον μήνα, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει. Η εξάπλωση viral περιεχομένου έπεσε κατά 70% παγκοσμίως μετά την ανακοίνωση του περιορισμού.

Πλέον, οι χρήστες θα μπορούν να προωθούν το μήνυμα που θέλουν σε ένα μόνο άτομο ή ομαδική συνομιλία τη φορά. Παρόμοιο φίλτρο είχε έρθει και το 2018, που απαγόρευε την αποστολή σε πάνω από πέντε παραλήπτες.

To WhatsApp περιορίζει το viral περιεχόμενο με επιτυχία

Σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της υπηρεσίας λέει «Πρόσφατα εισήγαμε το όριο στην κοινοποίηση viral περιεχομένου σε μία συνομιλία. Από όταν το εφαρμόσαμε, παρατηρήθηκε μείωση 70% στον αριθμό τέτοιων μηνυμάτων. Κάνουμε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε το WhatsApp ως μια εφαρμογή για προσωπικές και ιδιωτικές συζητήσεις. Είμαστε δεσμευμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αντιμετώπιση αυτών των κοινοποιήσεων.»

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να κατευνάσει την εξονυχιστική έρευνα που δέχεται η υπηρεσία του Facebook σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά της.

Το Νέο Δελχί ζήτησε από το WhatsApp και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, να λάβουν μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης αναρτήσεων για τον κοροναϊό. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του, υπήρχε μια τεράστια έξαρση μηνυμάτων τις τελευταίες εβδομάδες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παραπληροφόρηση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το WhatsApp και το Facebook έχουν κάνει αρκετές προσπάθειες σε πολλές χώρες, να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις για τη διάδοση αυθεντικών ειδήσεων για τον κοροναϊό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS